Lenkija apkaltino Rusijos ambasadorių dezertyravus iš pareigų | Diena.lt

LENKIJA APKALTINO RUSIJOS AMBASADORIŲ DEZERTYRAVUS IŠ PAREIGŲ

Rusijos ambasadorius Lenkijoje Sergejus Andrejevas taip ir nepasirodė Lenkijos užsienio reikalų ministerijoje, jį iškvietusioje pasiaiškinti dėl Rusijos raketos įskridimo į Lenkijos oro erdvę. Lenkijos užsienio reikalų viceministras apkaltino Rusijos diplomatą „dezertyravus iš pareigų“.

Antradienį Andrzejus Szejna privačiam transliuotojui RMF24 sakė, kad tai buvo ne „pakvietimas“, o „šaukimas ambasadoriui Sergejui Andrejevui pateikti paaiškinimus, remiantis Vienos konvencija“.

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas pridūrė, kad incidentas yra „tarptautinės teisės pažeidimas“ ir „priežastis mūsų sąjungininkams susirūpinti“. Jis paminėjo, kad Lenkijos oro erdvės pažeidimas, kai į ją įskrido iš Rusijos Federacijos naikintuvo paleista raketa, vertinamas kaip „teroro aktas“, todėl buvo iškviestas Rusijos ambasadorius.

Pasak viceministro, S. Andrejevas pademonstravo „dezertyravęs iš diplomato pareigų“. „Jis žinojo, kad užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis jį griežtai įspės, todėl nusprendė neatvykti, – sakė A. Szejna. – Jis ignoravo iškvietimą, o tai taip pat yra Vienos konvencijos pažeidimas“. Viceministras pridūrė, kad kiekvienas diplomatas, iškviestas į šalies, kurioje yra akredituotas, Užsienio reikalų ministeriją, privalo nedelsdamas į ją prisistatyti. „Tai dar vienas Rusijos Federacijos įstatymų nepaisymo pavyzdys“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIRDAS.

Po džichadistų išpuolio , VISŲ RUSŲ KENĖS PRIŠIKTOS IR IŠSIPLAUTI NESPĖJĘS AMBASADORIUS NEGALĖJO ATEITI .

Jooo

Vienos konvencija pažeista, bet jokiu sankciju ar baudu pazeidejams nenumatyta, tai galima ir ignoruoti...

chutin puilo

Uždaryti visas kacapų ambasadas Europoje. O kgbistus išspirti "na rodinu".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS