Lenkija baimindamasi sabotažo stiprina Žešuvo Jasionkos oro uosto saugumą | Diena.lt

LENKIJA BAIMINDAMASI SABOTAŽO STIPRINA ŽEŠUVO JASIONKOS ORO UOSTO SAUGUMĄ

  • 0

Lenkijos valdžia griežtina saugumo priemones pagrindiniame užsienio karinės pagalbos Ukrainai tranzito mazge – Žešuvo Jasionkos oro uoste, baiminantis Rusijos sabotažo, pranešė vidaus reikalų ministras Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas).

Ketvirtadienį naujienų agentūros „Bloomberg“ svetainėje paskelbtame interviu T. Siemoniakas kalbėjo apie susirūpinimą dėl saugumo po virtinės pastarojo meto sulaikymų Lenkijoje, susijusių su Rusijos remiamomis sabotažo operacijomis. Šios buvo siejamos ir su kaimynine Lietuva bei Latvija.

„Susiduriame su užsienio valstybe, kuri Lenkijos teritorijoje vykdo priešiškus ir, kalbant karine kalba, kinetinius veiksmus, – sakė T. Siemoniakas. – Nieko panašaus dar nėra buvę.“

Jis nenurodė, kokios priemonės bus įgyvendintos Žešuvo Jasionkos oro uoste, esančiame netoli Ukrainos sienos. Šis oro uostas taip pat tarnauja kaip persėdimo punktas į Kyjivą vykstantiems užsienio šalių lyderiams.

„Bloomberg“ pažymėjo, kad balandį Lenkijos policija sulaikė vyrą, įtariamą dalyvavus Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio nužudymo sąmoksle ir rinkus informaciją apie Žešovo Jasionkos oro uostą.

Anot T. Siemoniako, padėtis labai rimta.

„Mes nebekalbame apie įtakos agentus ar tam tikrą veiklą internete, – sakė jis. – Tai asmenys, kurie yra pasirengę ateiti ir viską padeginėti.“

Šią savaitę Lenkijos pareigūnai suėmė 12 asmenų, susijusių su pastarojo meto sabotažo aktais, kurie, kaip įtariama, buvo vykdomi Rusijos agentūrų užsakymu ir susiję su padegimais, bandymais padegti ir fiziniais išpuoliais.

Gairės: Lenkija, stiprinti saugumą, sabotažas, oro uostas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS