Lenkija gavo pirmąsias JAV raketas, skirtas oro gynybos sistemoms „Patriot“ | Diena.lt

LENKIJA GAVO PIRMĄSIAS JAV RAKETAS, SKIRTAS ORO GYNYBOS SISTEMOMS „PATRIOT“

Į Lenkiją atvyko pirmoji partija oro erdvės gynybos sistemoms „Patriot“ skirtų raketų PAC-3 MSE, pranešė gamintojas „Lockheed Martin“.

Apie tai penktadienį skelbia Lenkijos radijas ir naujienų agentūra PAP.

„Lockheed Martin“ PAC-3 programos viceprezidentė Brenda Davidson (Brenda Deividson) sakė, kad PAC-3 MSE raketos leis Lenkijai gintis nuo įvairių šiuolaikinių oro erdvės grėsmių, įskaitant taktines balistines raketas, sparnuotąsias raketas ir orlaivius.

2018 metais Lenkijos ir JAV vyriausybės pasirašė susitarimą, pagal kurį Lenkija įsigis raketų PAC-3 MSE ir susijusios pagalbinės įrangos, kurios bus naudojamos su oro gynybos sistemomis „Patriot“.

Tų metų kovą Lenkija pasirašė, pareigūnų teigimu, istorinę sutartį dėl amerikiečių gamybos priešraketinės gynybos sistemos „Patriot“ dviejų baterijų pirkimo už 4,75 mlrd. dolerių (apie 4,5 mlrd. eurų), pranešė naujienų agentūra PAP.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

A tokie pat

Putrejotai kurie Ameriksoj stovi ar biski geresni?Turetu but geresni,nes Russyja-Zveryja prie pat Lenkyjos o Ameriksonam uzteks ir senos modifikacijos.Taciau rusu pilotai Sirijoje patikrine Izraelija stovincius Puntrejotus tiek ir te pasake,BUDET PRIKAZ,IH NE STANET.

To tam >>> vemikui

Dunduk, senai nasams3 jau lt armijoje ir senai paskelbta spaudoje, kad atvezta. nueik pas sausuoli i youtube, tenai kazkas imete telefonu padaryta.

lenkai

ne lietuviai ,auzatlantes neklauso ir netarnauja .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS