Lenkija iš Italijos pirks karinių sraigtasparnių už 1,75 mlrd. eurų | Diena.lt

LENKIJA IŠ ITALIJOS PIRKS KARINIŲ SRAIGTASPARNIŲ UŽ 1,75 MLRD. EURŲ

Su Ukraina besiribojanti NATO narė Lenkija pirks iš Italijos ginklų kompanijos „Leonardo“ 32 daugiafunkcinius karinius sraigtasparnius AW149 už 1,75 mlrd. eurų, penktadienį pranešė jos gynybos ministras.

Pirmąją sraigtasparnių partiją Lenkijos kariuomenė gaus kitais metais, „o tai svarbu atsižvelgiant į tarptautinę su Rusijos agresija Ukrainoje susijusią situaciją“, sakė Mariuszas Blaszczakas, pasirašydamas sutartį „Leonardo“ gamybos vietoje pietryčių Lenkijoje. Ministras sakė, kad Lenkija užsakė „sunkiai ginkluotą“ AW149 versiją, aprūpintą prieštankinėmis raketomis. Sutartyje taip pat numatyti mokymai ir atsarginių dalių bei įrangos komplektai sraigtasparnių priežiūrai.

2016 m. spalį Lenkijos vyriausybė nutraukė derybas su „Airbus“ grupe dėl 50 „Caracal“ transporto sraigtasparnių, kurių vertė tuo metu siekė 3,14 mlrd. eurų, įsigijimo. Nuo tada Varšuva užsakė keturis transportinius sraigtasparnius S-70i „Black Hawk“ iš Amerikos „Sikorsky“ korporacijos ir keturis daugiafunkcius „Leonardo“ sraigtasparnius AW101.

Lenkija, kaip ir jos NATO sąjungininkės, reaguodama į Rusijos invaziją į Ukrainą stiprina gynybą didindama savo karines pajėgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesinervuokite,Arvy,

ir nesivelkite į diskusijas-tai tik eilinio kremliaus mu-mu myžtelėjimas.Jis taip ir eina per straipsnius pakeldamas koją ,kaip šuva ,prie kiekvieno medžio.

Arvys

Idiote žemaitį, jei neturi ką parašyti, geriau nerašyk nieko. O jei domina mūsų kariuomenės įsigijimai, tai gali pasiskaityti Kam puslapije :)

Zemaitis

Ka musu “tarskalai” pirks, auksines sakutes?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS