Lenkija netrukus pradės 12–15 m. amžiaus paauglių skiepijimą nuo COVID-19 | Diena.lt

LENKIJA NETRUKUS PRADĖS 12–15 M. AMŽIAUS PAAUGLIŲ SKIEPIJIMĄ NUO COVID-19

Lenkija nuo birželio 7 d. pradės 12–15 metų amžiaus paauglių skiepijimą nuo koronaviruso, antradienį pranešė vyriausybės įgaliotinis vakcinacijos klausimams Michalas Dworczykas.

Paaugliai, kaip pranešama, bus skiepijami jau esančiuose vakcinacijos centruose. Rugsėjo viduryje direktoriai galės įkurti savo vadovaujamose mokyklose atskirus skiepijimo centrus, per spaudos konferenciją teigė šalies švietimo ministras.

38 mln. gyventojų turinčioje Lenkijoje, šalies sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, iki šios dienos sunaudota daugiau kaip 20 mln. įvairių gamintojų vakcinų dozių. Visiškai paskiepyta daugiau kaip 7 mln. žmonių.

Nuo pirmadienio Lenkija yra viena iš septynių ES šalių narių, kurios prisijungė prie bloko elektroninių COVID-19 sertifikatų sistemos, per spaudos konferenciją teigė šalies sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis.

Šiuose sertifikatuose galima pateikti informaciją apie gautą skiepą, neigiamą PGR COVID-19 testą ar persirgimo infekcija faktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

Labai abejoju,tiksliau netikiu.

tai

kur dingo lenku taip ispuoseleta krikscionybe ir jos tarnai kovojantys uz jauno zmogaus siela ir ji pati ar ne tokie pat veidmainiai kaip ir kt vatikano /sargai/?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS