Lenkijoje pertvarkytas ministrų kabinetas | Diena.lt

LENKIJOJE PERTVARKYTAS MINISTRŲ KABINETAS

  • 0

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) antradienį prisaikdino virtinę naujų ministrų, įskaitant naujus Finansų, Darbo, Švietimo ir Vidaus reikalų ministerijos vadovus.

Konservatyvių pažiūrų premjero Mateuszo Morawieckio (Mateušo Moraveckio) kabineto didelio masto pertvarkymas buvo atliktas keletą pareigūnų praeitą mėnesį išrinkus į Europos Parlamentą.

Finansų viceministras ir nacionalinės mokesčių administracijos vadovas Marianas Banasas pakeitė finansų ministrę Teresą Czerwinską (Teresą Červinską), o Bozena Borys-Szopa (Božena Borys-Šopa) taps naująja šeimos, darbo ir socialinės politikos ministre vietoje Elzbietos Rafalskos (Elžbietos Rafalskos).

Naujuoju švietimo ministru tapo Dariuszas Piontkowskis (Darjušas Piontkovskis), pakeitęs Anną Zalewską (Aną Zalevską), o Elzbieta Witek (Elžbietą Vitek) iš Joachimo Brudzinskio perėmė vidaus reikalų ministro postą.

Tuo metu Nuolatinio vyriausybės komiteto vadovas Jacekas Sasinas tapo vicepremjeru.

Be to, premjero biuro vadovas Michalas Dworczykas (Michalas Dvorčykas) ir buvęs teisingumo ministras Michalas Wosas (Michalas Vosas) buvo paskirti ministrais be portfelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS