Lenkijoje sulaikytas vyras, įtariamas padėjęs Rusijai planuoti pasikėsinimą į V. Zelenskį | Diena.lt

LENKIJOJE SULAIKYTAS VYRAS, ĮTARIAMAS PADĖJĘS RUSIJAI PLANUOTI PASIKĖSINIMĄ Į V. ZELENSKĮ

  • 5

Lenkijoje sulaikytas vyras, įtariamas padėjęs Rusijos žvalgybos tarnyboms planuoti pasikėsinimą į Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, ketvirtadienį pranešė lenkų ir ukrainiečių prokurorai.

Lenkijos pilietis, įvardijamas tik kaip Pawelas K. (Pavelas K.), įtariamas teikęs informaciją Rusijos karinei žvalgybai ir „padėjęs Rusijos specialiosioms pajėgoms planuoti galimą pasikėsinimą“ į Ukrainos prezidentą, sakoma Lenkijos prokurorų išplatintame pareiškime.

Priduriama, kad įtariamasis pareiškė esąs „pasirengęs veikti Rusijos Federacijos karinės žvalgybos tarnybų vardu ir užmezgė ryšius su Rusijos piliečiais, tiesiogiai dalyvaujančiais kare Ukrainoje“.

Ukrainos prokurorai informavo Lenkiją apie šią veiklą, todėl prieš įtariamąjį buvo surinkti esminiai įrodymai, sakoma pareiškime.

Ukrainos generalinis prokuroras Andrijus Kostinas nurodė, kad įtariamasis turėjo užduotį „rinkti ir perduoti agresoriaus valstybei saugumo informaciją apie pietryčių Lenkijoje esantį Žešuvo-Jasionkos oro uostą“.

V. Zelenskis dažnai keliauja per šį oro uostą į užsienį su valstybiniais vizitais. Juo taip pat naudojasi į Ukrainą vykstantys užsienio pareigūnai ir humanitarinės pagalbos konvojai.

Tiek Lenkijos, tiek Ukrainos prokurorai nurodė, kad įtariamojo laukia teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Gaila

kad nepadėjo į vieta tą neūžauga narkomana žydų klouna zielia ,bet tas laikas artėja !!!!!!

Jei kam reiketu,

to VZ jau seniai nebutu! Bet jis tiek reikalingas visiems,kad gyvens tol,kol bus ka vogti juo prisidengus! Putinas meldziasi visam dangui ir pragarui,kad tik jo kompanjonui nieko nenutiktu! Kitaipo baigtusi karas ir milijardai i kisenes is valstybes biudzeto. Kaip ir Lietuvoje,beje!

Pritariu snaiperiui

Nekaltų vaikų žudikas botoksinis neužauga prakeiktas amžiams,nudvės kaip žiurkė urve....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS