Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai sugrįžo po vizito Kyjive | Diena.lt

LENKIJOS, ČEKIJOS IR SLOVĖNIJOS PREMJERAI SUGRĮŽO PO VIZITO KYJIVE

Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai trečiadienio rytą sugrįžo į Lenkiją iš Kyjivo, kur buvo nuvykę pademonstruoti solidarumo su Ukraina.

Tai buvo pirmas užsienio šalių lyderių vizitas Ukrainos sostinėje nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną.

„Lenkijos, Slovėnijos ir Čekijos delegacijos saugiai sugrįžo iš Kyjivo į Lenkiją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Lenkijos vyriausybės atstovas Piotras Muelleris (Piotras Miuleris).

Lenkijos visuomeninis transliuotojas parodė, kaip automobilių kolona išvažiuoja iš netoli Ukrainos sienos esančio Peremislio stoties, kur lyderiai atvyko traukiniu.

Sugrįžę į Lenkiją ES premjerai kalbėjosi telefonu su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu (Šarliu Mišeliu), paskelbė atstovas kitame pranešime.

„Mums reikia imtis ribojančių priemonių, reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą“, – sakė R. Muelleris.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis), Čekijos premjeras Petras Fiala ir Slovėnijos vyriausybės vadovas Janezas Janša antradienio vakarą Kyjive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu bei ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu.

Prie jų prisijungė Lenkijos vicepremjeras Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis), paragino Ukrainoje pradėti  NATO taikos palaikymo misiją Ukrainoje, kurią „saugotų ginkluotosios pajėgos“.

„Tai negali būti neginkluota misija. Ji turi siekti teikti humanitarinę ir taikią pagalbą Ukrainai“, – J. Kaczynskį citavo Lenkijos naujienų agentūra PAP.

GALERIJA

  • Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai sugrįžo po vizito Kyjive
Gairės: karas Ukrainoje, Kijevas, Lenkijos, Mateuszas Morawieckis, Denysas Šmyhalis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS