Lenkijos diplomatijos vadovas sako, kad netrukus jam gali tekti palikti savo postą | Diena.lt

LENKIJOS DIPLOMATIJOS VADOVAS SAKO, KAD NETRUKUS JAM GALI TEKTI PALIKTI SAVO POSTĄ

Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius) sekmadienį pareiškė, kad greitu metu jam gali tekti palikti savo postą.

J. Czaputowiczius tai pareiškė Varšuvai svarstant iš esmės pertvarkyti vyriausybę po to, kai antrai kadencijai prezidentu buvo perrinktas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), remiamas dešiniojo sparno valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS).

Dienraščio „Rzeczpospolita“ internetiniam portalui jis sakė, kad su vyriausybės vadovu yra sutaręs URM vadovauti iki prezidento rinkimų. Antrasis balsavimo turas įvyko liepos 12 dieną.

„Prieš kelis mėnesius su premjeru Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu) sutarėme, kad mano misija truks iki prezidento rinkimų“, – kalbėjo ministras.

J. Czaputowiczius sakė, kad nėra spaudžiamas palikti savo posto, bet teigė manantis, jog „dabar yra geras laikas pokyčiams prie mūsų diplomatijos vairo“.

Jis teigė, kad A. Dudos pergalė rinkimuose yra pritarimo vyriausybės politikai ženklas ir kad nesitiki, jog keisis Lenkijos užsienio santykių kryptis.

PiS pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačynskis) sekmadienį sakė, kad vyriausybės pertvarkos galima tikėtis „iškart po vasaros atostogų“ – veikiausiai rugsėjį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS