Lenkijos ministras: Europa turėtų stiprinti savo gynybą | Diena.lt

LENKIJOS MINISTRAS: EUROPA TURĖTŲ STIPRINTI SAVO GYNYBĄ

  • 2

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) tvirtina, kad Europa turėtų stiprinti savo gynybą, teigiama šeštadienį paskelbtame jo interviu britų laikraščiui „The Guardian“.

Ketvirtadienį R. Sikorskis lankėsi Jungtinėje Karalystėje, kur susitiko su savo kolega Davidu Cameronu (Deividu Kameronu) ir dalyvavo Londono gynybos konferencijoje.

Šeštadienį pasirodžiusiame interviu lenkų ministras teigė, kad Europa turėtų perorientuoti savo pramonę, kad galėtų geriau reaguoti į Rusijos keliamas grėsmes.

Pasak R. Sikorskio, „taikos dividendų ir ekspedicinio karo laikotarpiu daugiausia dėmesio skyrėme didelės vertės, aukštųjų technologijų platformoms ir ginklams“.

„Tik dabar iš naujo atrandame, kad iš tikrųjų tereikia milijonų sviedinių“, – pridūrė ministras.

Lenkijos ministras mano, kad Europa atsilieka gynybos srityje ir kad daugelį metų Europos Sąjungos gynybos, technologijų ir pramonės bazė buvo nepakankamai finansuojama.

R. Sikorskio teigimu, Rusija gynybai skiria 40 proc. savo bendrojo vidaus produkto (BVP), o kariniame pramoniniame komplekse dirba 3,5 mln. žmonių.

Anot ministro, po Šaltojo karo kai kurios Europos valstybės ne tik nusiginklavo, bet ir atsisakė plėtoti gynybos pramonę.

Jis pridūrė, kad Europa turi išmokti geriau žaisti „eskalacijos žaidimą“ ir išlaikyti savo tikruosius ketinimus miglotus, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas niekada nebūtų tikras dėl galimos Europos reakcijos.

„Nuolat deklaruodami, kokia yra mūsų raudonoji linija, tik kviečiame Maskvą pritaikyti savo priešiškus veiksmus prie mūsų nuolat kintančių pačių nustatytų apribojimų“, – „The Guardian“ sakė R. Sikorskis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sikorskis bus pakartas už pautu

...

SIKORSKIS --iki šiol n e s u v o k i a , jog NATO finansuoja

75 % JAV, - o ES dasideda tik 25 % ir ne visos ES valstybės geba.--Visa tai rodo , jog SIKORSKIO mintys n i e k i n ė s, jegu reikės ES armiją išlaikyti be JAV-- tai rodo, jog NORAI nepagrįsti galimybėms yra t u š č i a v i d u r i a i -- n ė r a jokių ŠANSŲ pasipriešinti RUSIJAI-- geriausias pasipriešinimas DIPLOMATIJA, kuri ,dabadrtiniu metu ES yra neefektyvi lygi n u l i u i.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS