Lenkijos prezidentas siūlo išlygas abortus reglamentuojančiam įstatymui | Diena.lt

LENKIJOS PREZIDENTAS SIŪLO IŠLYGAS ABORTUS REGLAMENTUOJANČIAM ĮSTATYMUI

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pranešė, kad pateiks parlamentui įstatymo projektą, pagal kurį būtų grąžinta galimybė atlikti teisėtą abortą mirtino vaisiaus apsigimimo atvejais.

Jei įstatymo projektas bus priimtas, sugrįš galimybė nutraukti nėštumą tais atvejais, „kai tikrai žinoma, kad kūdikis negalės gyventi po gimimo, bet tuo pačiu įstatymas apsaugotų Dauno sindromą turinčius vaikus“, teigiama A. Dudos paskelbtame pareiškime.

Praėjusią savaitę Lenkijos Konstitucinis tribunolas nusprendė, kad nėštumo nutraukimas vaisiaus apsigimimo atveju prieštarauja Konstitucijai. Tai reiškia, kad abortas yra teisėtas tik išžaginimo, kraujomaišos atvejais ir kai motinos sveikatai ir gyvybei gresia pavojus. Nuo tos dienos šalyje rengiami masiniai protestai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

lenkai patys kalti savo fanatisku nostalgisku davatkiskumu kuris virsyja vatikano dogmas nesilaikantis ju ir neturi itakot vyriaus ybes kuri privalo remtis tautos sprendimu o ne fanatiku taip palaidas gyvenimas netoleruotynas bet ka s prieto privede jei ne vakarnu /laisve/ kurios pagrindu kyla karai ir kt negeroves tik kazkodel tuo ? baznycia tyli nes zaidzia isvien su vatikanu kuris pats skesta nuidemese?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS