Lenkijos ūkininkai atnaujina sienos su Ukraina blokadą | Diena.lt

LENKIJOS ŪKININKAI ATNAUJINA SIENOS SU UKRAINA BLOKADĄ

Nepaisant vyriausybės pažadų, kad jų reikalavimai bus įgyvendinti, Lenkijos ūkininkai atnaujina krovininio transporto blokadą Medykos-Šehinio kontrolės poste Ukrainos pasienyje.

Tai lenkų naujienų agentūrai PAP pareiškė ūkininkų sąjungos „Apgautas kaimas“ vadovas Romanas Kondrowas.

Anot jo, ūkininkai iki šiol negavo Lenkijos premjero Donaldo Tusko raštiškų garantijų. Todėl ūkininkai esą nuo ketvirtadienio ketina atnaujinti sienos blokadą.

R. Kondrowas pareiškė, kad blokada bus sugriežtinta. Pasak jo, per sieną bus praleidžiamas tik vienas sunkvežimis per valandą. Blokada netaikoma pagalbos ir karines prekes, sprogius daiktus ir gendančius maisto produktus gabenantiems vilkikams.

Ūkininkai, be kita ko, reikalauja subsidijų kukurūzams pirkti, žemės ūkio mokesčių 2023 m. lygyje ir likvidumo paskolų.

Lenkijos vežėjai nuo lapkričio 6 d. blokuoja tris pasienio su Ukrainos kontrolės postus. Tarp pagrindinių jų reikalavimų – grąžinti Ukrainos vežėjams leidimų išdavimo tvarką, kuri pagal susitarimą su ES buvo panaikinta iki 2024 metų birželio 30 dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Alio

Kacapai , šitas gynimas nieko neduos . Raudonieji šunys , cypsit iš bado jau greitai . O lenkai už šitą bajery dar ilgai nenusiplaus šūdo nuo savęs . Ginklai ukrainai kaip važiąvo , taip važiuos . Oskeltanagiai , toliau savo vamzdžius plėšys su čiurbąno korėjiečio sviediniais . Svarbiausia kokybė . Ten lenkū nėra . Ten ruslenkiai , šūdo gabalai , kaip ir musiškiai , lietuvos šūdlenkiai . Už rašistus . Pasprinksit visi . Slava Ukraine . Gerojam slava .

Akivaizdu, kad

Kijevo ir vakarų fašistai pralaimės. Fašizmas ir nacizmas gimė Europoje, sovietų sąjunga juos nugalėjo ir išvadavo Euroipą nuo nacių ir fašistų. Istorija kartojasi.

saunuoliai

lenkai, vieninteliai europoje gina savo rinką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS