Lenkijos vyriausybė sako negalinti labiau pakelti algų streikuojantiems mokytojams | Diena.lt

LENKIJOS VYRIAUSYBĖ SAKO NEGALINTI LABIAU PAKELTI ALGŲ STREIKUOJANTIEMS MOKYTOJAMS

  • 2

Didesnių atlyginimų reikalaujantys Lenkijos mokytojai pirmadienį pratęsė prieš savaitę paskelbtą streiką, tačiau vyriausybė, anksčiau pažadėjusi išmokėti dosnias priemokas daugelio kitų profesijų atstovams, pareiškė nebeturinti lėšų, kad patenkintų pedagogų reikalavimus.

Dauguma Lenkijos mokytojų pirmadienį tęsia streiką, stabdydami darbą mokyklose ir darželiuose. Pedagogai, dažnai uždirbantys mažiau nei parduotuvės kasininkas, reikalauja maždaug trečdaliu pakelti jiems atlyginimus.

Šiuo metu vyriausybė neplanuoja derėtis su protestuotojais ir tvirtina, kad gali padidinti algas ne daugiau kaip 15 procentų.

Ministrų teiginys, kad skyrus daugiau lėšų mokytojų atlyginimams ištuštėtų valstybės biudžetas, daugelio laikomas aiškiu ženklu, jog dosnių išlaidų politika, iki šiol vykdyta siekiant užsitikrinti rinkėjų paramą per šiemet vyksiančius parlamento rinkimus, pasiekė kritinę ribą.

Nepaisant streiko, pradinėse mokyklose pirmadienį vyko egzaminai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juokas

O Ka lenkijoj jau lenkų kalbos nebėra ,pardavė ir savo kalbą ,kad okupantų kalba rašo savo šalyje

Hmmm

Tegu valdžia sumoka iš tų pinigų kuriuos gauna iš Amerikos už lojimą rusai puola ir už tautos pardavimą amerikieciu okupantu bazių sukūrimui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS