Lenkų ministras: naujo ES sankcijų Rusijai paketo priėmimas gali užtrukti ištisas savaites | Diena.lt

LENKŲ MINISTRAS: NAUJO ES SANKCIJŲ RUSIJAI PAKETO PRIĖMIMAS GALI UŽTRUKTI IŠTISAS SAVAITES

  • 0

Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau (Zbignevas Rau) pirmadienį nurodė, kad naujų sankcijų Rusijai priėmimas gali užtrukti ištisas savaites.

Pirmadienį Z. Rau dalyvavo Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime Liuksemburge, o jo darbotvarkėje buvo dar vienas sankcijų paketas Rusijai dėl jos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Savaitgalį Europos Komisija surengė konsultacijas su Bendrijos valstybėmis narėmis dėl naujausio sankcijų Maskvai paketo.

„Yra valia (...) Atrodo, kad šis savaitgalis paskatino tam tikrą mobilizaciją“, – po pirmadienį vykusių derybų spaudos konferencijos metu teigė Z. Rau.

Jis pažymėjo, kad jei EK per dvi ateinančias savaites surinks Bendrijos narių pasiūlymus, naujam sankcijų paketui priimti prireiks „kelių arba, realiau, maždaug keliolikos savaičių“.

Spalio viduryje Lenkija EK pateikė siūlymą dėl 12-ojo sankcijų Rusijai paketo. Šiuo pasiūlymu numatytos sankcijos rusiškiems deimantams ir ribojamosios priemonės platesniam asmenų ir subjektų ratui.

Lenkijos pasiūlyme, be deimantų, taip pat raginama uždrausti iš Rusijos importuoti suskystintas naftos dujas ir naudotis rusiškomis informacinių ir ryšių technologijų paslaugomis.

Lenkijos ambasadorius prie ES Andrzejus Sadosas (Andžejus Sadosas) nurodė, kad „praktiškai nieko nedaroma dėl apribojimų Rusijos deimantams (...) ir įšaldyto Rusijos turto ir (...) vis sunkiau pasiekti vienbalsiškumą dėl naujų apribojimų Rusijai“.

Lenkijos naujienų agentūros PAP duomenimis, EK ketina pradėti rengti naują sankcijų paketą lapkričio viduryje, po vėliau šį mėnesį numatomo bloko aukščiausiojo lygio susitikimo.

Birželį priimtu 11-uoju ES sankcijų Rusijai paketu siekiama sumažinti sankcijų apėjimą.

Gairės: Lenkų ministras, Zbigniewas Rau, ES sankcijos Rusijai, priėmimas gali užtrukti, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS