Lenkų premjeras: Višegrado ketvertas – už bevizį įvažiavimą Baltarusijos piliečiams | Diena.lt

LENKŲ PREMJERAS: VIŠEGRADO KETVERTAS – UŽ BEVIZĮ ĮVAŽIAVIMĄ BALTARUSIJOS PILIEČIAMS

Europos Sąjungos Višegrado grupės šalys pranešė esančios pasirengusios siekti bevizio įvažiavimo baltarusiams ir kelti šį klausimą artimiausiame Europos Vadovų Tarybos susitikime, penktadienį pranešė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) po susitikimo su Čekijos, Slovakijos ir Vengrijos vyriausybių vadovais.

„Aptarėme padėtį Baltarusijoje. Mes visi manome, kad turi būti surengti laisvi rinkimai ir kad savo likimą turi nuspręsti Baltarusijos tauta. Mes smerkiame kankinimus ir žiaurų elgesį su protestuotojais“, – pareiškė Lenkijos premjeras, cituojamas vyriausybės kanceliarijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Norime pasiūlyti baltarusiams bevizį įvažiavimą. Šį pasiūlymą norime pateikti Europos Vadovų Tarybos posėdyje“, – sakė jis.

Višegrado grupei priklausančių Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Slovakijos vyriausybių vadovų susitikimas įvyko penktadienį Liublianoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomonė.

Lenkija palaiko baltarusių tautą.O Tomaševskis su savo kokardininkais Putino statytiniai.Ir todėl nebalsavo už Lukošenkai parengtas sankcijas.Nejaugi visi gyvenantis Lietuvoje lenkai kokardininkai tomaševskininkai. ,kad palaiko juos putininius.?

ane?

Galėtų tą patį ir arabams pasiūlyti, - juk jie "vargšai"net nežino tokio žodžio demokratija reikšmės , jie visą laiką gyveno ir gyvena absoliučios monarchijos sąlygomis, ir niekas nesirūpina jų laisve.

taigi

Jo ,jo - dzymakracyja- trūksta pigios darbo jėgos :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS