„Lidl“ – tarp nubaustų už neteisėtus susitarimus Vokietijoje | Diena.lt

„LIDL“ – TARP NUBAUSTŲ UŽ NETEISĖTUS SUSITARIMUS VOKIETIJOJE

  • 0

Vokietijos kovos su karteliais biuras keliems šalies mažmeninės prekybos tinklams skyrė bendrą 90,5 mln. eurų baudą už neteisėtus susitarimus dėl kai kurių rūšių alaus, saldumynų ir kavos kainų nustatymo.

Baudos skirtos po šešerius metus trukusio tyrimo. Jis buvo pradėtas 2010 metų sausį, kuomet buvo atliktos kelios kratos siekiant surinkti informacijos apie neteisėtus mažmenininkų ir gamintojų susitarimus.

Nuo tada už neteisėtus susitarimus dėl saldėsių, kavos, gyvūnų ėdalo, alaus ir kūno priežiūros produktų kainų iš viso jau buvo skirta baudų už maždaug 242 mln. eurų.

Mažmeninės prekybos tinklai "Edeka", "Metro" ir "Netto" buvo nubausti už kartelinį susitarimą dėl alaus gamybos milžinės "AB InBev" gaminamo "Beck's" ir kitų rūšių alaus kainų, skelbia BBC.

Pasak kovos su karteliais biuro, alaus kainos buvo nustatinėjamos 2006-2009 metais.

Prekybos tinklams skirta bauda buvo sumažinta, nes jie visi sutiko neginčyti biuro išvadų teisme.

"InBev" ir prekybos tinklas REWE baudų išvengė, nes bendradarbiavo atliekant tyrimą.

Kalbėdamas apie tyrimą dėl alaus kainų, kovos su karteliais biuro vadovas Andreasas Mundtas (Andreasas Mundas), kurį cituoja agentūra "MarketWatch", pareiškė, kad "InBev" keletą kartų koordinavo kainų didinimą su mažmenininkais ir užtikrino, kad konkuruojantys mažmenininkai šias kainas padidintų vienu metu.

Atliekant šį tyrimą, skirta ir daugiau baudų: "Lidl" gavo baudą už "Haribo" saldainių kainų nustatymą, o mažmenininkė "Dirk Rossmann" - už kavos kainų nustatymą.

"Nuo tokios sistemingo kainų nustatymo praktikos vartotojai daugiau nebenukentės", - pareiškė A. Mundtas.

"Lidl" šio pranešimo kol kas nekomentavo. Tuo tarpu "Rossmann" apskundė baudą ir įmonės skundą nagrinės Diuseldorfo teismas.

Atskiroms įmonėms skirtų baudų kovos su karteliais biuras nenurodė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS