Lietuvių itin pamėgtoje kurortinėje šalyje – nuogąstavimai: bijo ligų dėl susikaupusių šiukšlių | Diena.lt

LIETUVIŲ ITIN PAMĖGTOJE KURORTINĖJE ŠALYJE – NUOGĄSTAVIMAI: BIJO LIGŲ DĖL SUSIKAUPUSIŲ ŠIUKŠLIŲ

Turkijos pietryčiuose esančio miesto gyventojus gąsdina pakelėse susikaupusios atliekų krūvos. Žmonės bijo, kad greitai gali pradėti plisti įvairios ligos.

„Mes nevertiname šios šalies gamtos, ji niekam nerūpi. Kai kurie žmonės apie tai kalba, bet niekas nesiima rimtų darbų. Anksčiau gaudydavome dideles žuvis, bet dabar jų nebėra“, – šnekėjo vietos žvejys Adamas Openginas.

Neapsikentę vietos gyventojai parengė išsamią ataskaitą ir pateikė ją Turkijos aplinkos ministerijai bei septynioms kitoms institucijoms, kad šios imtųsi veiksmų.

„Ataskaita buvo parengta padedant verslininkams, ją sudaro 28 skyriai. Joje taip pat yra nuotraukų ir vaizdo įrašų. Ataskaitą internetu taip pat pateikėme kelioms atitinkamoms ministerijoms, pavyzdžiui, Turizmo ir Aplinkos ministerijoms“, – kalbėjo vietos gyventojas Miradkhanas Semzinis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ataskaitoje be kita ko perspėjama, kad dėl pakelėse sumestų atliekų gali pradėti plisti įvairios ligos. Vietos meras tikina, kad problemą pradėjo spręsti.

„Jau išvalėme dalį šiukšlių. Mes taip pat nenorime, kad mūsų rajonas būtų nešvarus. Likusiai daliai valyti skelbsime švarinimosi akciją, tai padarysime artimiausiomis dienomis. Tikiu, kad viskas bus sutvarkyta per 10–15 dienų“, – nurodė vietos mero pavaduotojas Arifas Yilmazas.

Daugiausia šiukšlių išmetama kelyje, vedančiame prie Turkijos sienos su Iraku.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aferistas

Romai matyt tu buvai kur turistai lankosi, o kur ne ten šiuklynai.

Čia pasekmė ukrainiečių turistavimo

.

Dieds pikts

Vatoidai tvarkingesni, keista nors baisūs tinginiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS