Londonas paskelbė „didelį incidentą“ dėl COVID-19 pacientų antplūdžio ligoninėse | Diena.lt

LONDONAS PASKELBĖ „DIDELĮ INCIDENTĄ“ DĖL COVID-19 PACIENTŲ ANTPLŪDŽIO LIGONINĖSE

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) penktadienį paskelbė „didelio incidento“ (major incident) padėtį ir perspėjo, kad Jungtinės Karalystės sostinės ligoninės greitai bus perpildytos dėl labai išaugusio užsikrėtimų koronavirusu skaičiaus, siejamo su nauja labiau užkrečiama viruso atmaina.

„Akivaizdi tikrovė yra tokia, kad per porą artimiausių savaičių mes pritrūksime lovų pacientams, jeigu viruso plitimas drastiškai nesulėtės“, – sakoma S. Khano pareiškime, prašant JK centrinės valdžios didesnės paramos.

„Skelbiame didelį incidentą, nes šio viruso keliamas pavojus mūsų miestui yra kritinis. Jeigu dabar nesiimsime skubių veiksmų, mūsų NHS (Nacionalinė sveikatos tarnyba) gali būti perkrauta, ir mirs daugiau žmonių“, – perspėjo jis.

Remiantis statistika, dabar koronavirusu yra užsikrėtęs vienas iš 30 Londono gyventojų. Pacientų skaičius sostinės ligoninėse per praėjusią savaitę išaugo 27 procentais, o dirbtinio plaučių vėdinimo aparatų poreikis išaugo 42 procentais.

S. Khanas išreiškė viltį, kad toks sprendimas padidins spaudimą ministrui Borisui Johsonui (Borisui Džonsonui) imtis papildomų priemonių kovai su koronaviruso plitimu.

Londono meras raštu kreipėsi į B. Johnsoną, prašydamas didesnės finansinės paramos izoliuotis privalantiems Londono gyventojams, kasdien atnaujinti informaciją apie vykstantį skiepijimą, privalomo apsauginių kaukių dėvėjimo už namų ribų ir maldos namų uždarymo.

„Padėtis Londone dabar yra kritinė, esant nekontroliuojamam viruso plitimui“, – sakė S. Khanas.

„Užsikrėtimų skaičius Londone greitai auga, dabar mūsų ligoninėse gydoma daugiau nei trečdaliu daugiau pacientų nei per patį pandemijos piką praėjusį balandį“, – pridūrė jis.

Meras taip pat paragino Londono gyventojus prisidėti prie viruso plitimo suvaldymo labiau laikantis nustatytų reikalavimų.

„Šiandien aš maldauju jų, prašau, likite namuose, nebent yra neatidėliotina būtinybė išeiti iš jų. Likite namuose, kad apsaugotumėte save, savo šeimą, draugus bei kitus londoniečius ir apsaugotumėte mūsų NHS“, – prašė S.Khanas.

Didelis incidentas yra apibrėžiamas kaip padėtis, reikalaujanti peržengti „įprasto kasdienio darbo režimo ribas ir galinti sukelti daug žalos, nuostolių, trikdžių ar pavojų žmonių gyvybėms, socialiniam aprūpinimui, svarbiausioms paslaugoms, aplinkai arba nacionaliniam saugumui“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS