Londonas: rusų pareiškimai apie ataką Pamaskvėje kelia labai mažai pasitikėjimo | Diena.lt

LONDONAS: RUSŲ PAREIŠKIMAI APIE ATAKĄ PAMASKVĖJE KELIA LABAI MAŽAI PASITIKĖJIMO

  • 13

Jungtinės Karalystės iždo kancleris Jeremy Huntas (Džeremis Hantas) sekmadienį pareiškė, kad Londonui „labai mažai pasitikėjimo kelia“ Rusijos pareiškimai dėl išpuolio Pamaskvės koncertų salėje, ir apkaltino Maskvą bandant apginti savo išpuolį prieš Ukrainą.

Penktadienį Maskvos šiauriniame pakraštyje esančiame priemiestyje esančioje „Crocus City Hall“ salėje ginkluoti užpuolikai nužudė mažiausiai 133 žmones, o atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Rusijos valdžios institucijos kol kas neapkaltino šios grupuotės, o prezidentas Vladimiras Putinas tvirtino, kad užpuolikai buvo sulaikyti, kai „keliavo Ukrainos link, kur, preliminariais duomenimis, jie turėjo langą kirsti sieną“.

Rusijos saugumo tarnyba FSB anksčiau teigė, kad užpuolikai „palaikė ryšius“ su žmonėmis Ukrainoje, bandydami pabėgti iš šalies.

J. Huntas sekmadienį televizijai „Sky News“ sakė: „Tai, ką sako Rusijos vyriausybė, vertinu labai atsargiai [...] po to, ką matėme iš jų per pastaruosius kelerius metus.“

Mes žinome, kad jie kuria propagandos dūmų uždangą, kad apgintų visiškai nedorą invaziją į Ukrainą.

„Mes žinome, kad jie kuria propagandos dūmų uždangą, kad apgintų visiškai nedorą invaziją į Ukrainą“, – kalbėjo jis.

„Tačiau tai nereiškia, kad tai nėra tragedija, kai žūsta nekalti žmonės, kai vyksta siaubingi sprogdinimai“, – pridūrė J. Huntas.

Jis įspėjo, kad JK ir kitos Europos šalys turėtų būti neabejotinai susirūpinusios dėl IS sugrįžimo į pasaulinę areną.

„Mums šioje šalyje labai pasisekė, kad turime neįtikėtinai įspūdingas žvalgybos agentūras, kurioms pastaraisiais metais pavyko užkirsti kelią daugeliui terorizmo grėsmių, tačiau turime išlikti budrūs“, – sakė jis „Sky News“.

„Jei tai „Islamo valstybė“, jie visiškai nesirenka to, ką daro, jie pasirengę žudyti pačiais baisiausiais būdais“, – nurodė J. Huntas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tai, kad

čia besireiškiantys komentoriai - propagandonai iš prigoželio Piterio fermos, eiliniai troliai, šeriami kremliniais rubliais... Ruseliai siunta, isterikoj kliedi, seiliojasi, keikiasi, sveikatą gadina

būtų keista, kai šis ANGLAS pasitikėtų,

tai sugedusių VAKARŲ svaičiojimai ir stengiasi nesuvokti , jog jų ERA baigėsi

Ag

Pajus vata ka reiskia gyven Ukrainoje siuo metu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS