Londone – balsuoti norinčių lietuvių eilė | Diena.lt

LONDONE – BALSUOTI NORINČIŲ LIETUVIŲ EILĖ

  • 8

Į prezidento rinkimus ir referendumus atėjusiems lietuviams Londone sekmadienį eilėje teko laukti iki pusantros valandos, tačiau didesnių nesklandumų balsuojant nebuvo, sako Lietuvos ambasadorius Britanijoje Renatas Norkus.

„Buvo tikrai labai didelis atvykusių Lietuvos piliečių skaičius. Nuotaika buvo visų puiki, net jeigu reikėjo palaukti valandą ar daugiau, jautėme, kad žmonės tikrai pasiruošę atiduoti balsą ir tikrai nebuvo jokių nesklandumų“, – BNS sakė R. Norkus užsidarius rinkimų apylinkėms.

„Be abejonės, eilė susidarė gana didelė, ypatingai apie pietus ir po pietų, bet su žmonių antplūdžiu pavyko susitvarkyti visai neblogai“, – pridūrė diplomatas.

Pasak R. Norkaus, daugiausia žmonėms ambasadoje Londone reikėjo laukti apie pusantros valandos. Anot jo, užsidarius apylinkėms Londone nebuvo žmonių, kurie nebūtų spėję atiduoti savo balsą.

Anglijos lietuviai galėjo balsuoti ambasadoje Londone, rytų Londono Barkingo priemiestyje, Kings Line ir Lydse.

Didelės lietuvių eilės susidarė ir Čikagoje.

Užsienio lietuvių aktyvumą galėjo paskatinti kartu su prezidento rinkimais vykęs referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

metaliste

ir kas dar gali patiketi, kad sioje eileje buvo tokiu, kurie balsavo uz konservu paza simonyte, kas gali patiketi, kad kaunieciai su tokia didele persvara isrinke Matijosaiti meru, balsavo uz konservu paza simonyte, neieskokit durniu, kurie patiketu situ rinkiminiu cirku. Isrinktoji taip pasoks pagal metalo muzika kartu su kupriuku, kad jau tikrai nebus juokinga. Gaila Kauno, gaila zmoniu

...

SIAUBAS kiek ten žiurkių... kam mums tokios? :s

Praktikas

Čia tam Dariui. Būtent dêl emigrantų atvežamų pinigų Lietuvoje kyla kainos, o valdžia ieško ,,šešêlinio" milijardo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS