Loterijoje laimėjęs Anglijos lietuvis pinigus išdalins tautiečiams | Diena.lt

LOTERIJOJE LAIMĖJĘS ANGLIJOS LIETUVIS PINIGUS IŠDALINS TAUTIEČIAMS

  • 11

Didžiulė sėkmė nusišypsojo vienam Anglijos lietuviui – vyras loterijoje išlošė milijoną svarų sterlingų.

Šių metų vasario 27-ąją įvykusio nacionalinės loterijos žaidimo „Lotto“ metu dviejų bilietų skaičių kombinacijos (match 5 plus bonus) jų savininkams garantavo po 1 000 000 svarų sterlingų.

Vienas iš šių laimėtojų atsirado netrukus po žaidimo, o kito teko laukti net kelias savaites. Ir kai jis atsirado, paaiškėjo, kad tai Londone gyvenantis Aidas (vardas pakeistas, redakcijai tikrieji duomenys žinomi).

Vyras tikino, kad prizą atsiimti delsė dėl to, kad laimingąjį loterijos bilietą tiesiog pamiršo patikrinti, o apie laimėjimą sužinojo tik po to, kai nusprendė susitvarkyti piniginę.

„Radau tą bilietą ir galvojau – ar aš jį tikrinau, ar ne? Nutariau pasižiūrėti internete. Trumpam sustingau, atrodo, kad viskas aplink sustojo“, – taip savo reakciją į laimėjimą apibūdino lietuvis.

Į šeštą dešimtį įkopęs Aidas į Jungtinę Karalystę emigravo prieš 18 metų, iš pradžių dirbo įvairius darbus. Jis neslepia, kad pinigų iš pradžių teko užsidirbti ir nelegaliai, mat į šalį pateko neteisėtai. Šiandien jis – JK pilietybę įgijęs pasiturintis verslininkas, valdantis prekybos ir paslaugų kompanijų grupę ir yra užsitikrinęs ne tik savo, bet ir ateinančių kartų ateitį.

Todėl laimėjimą vyras tikina išdalinsiąs bėdų prispaustiems ir nepasiturintiems JK lietuviams.

„Puikiai žinau, ką reiškia patekti į bėdą svetimoje šalyje – esu tai patyręs savo kailiu. Aš pinigais apsirūpinęs, todėl ši netikėta sėkmė man – tarsi ženklas, kad galiu prisidėti prie to, kad gyvenimas kažkam taptų geresnis“, – sakė milijono laimėtojas.

Laimėtąjį milijoną į savo sąskaitą jau gavęs vyras potencialių aukų gavėjų žada ieškoti pats ir su vietinių lietuvių bendruomenių pagalba ir tikisi, kad galės gyvenimą pagerinti bent kelioms dešimtims tautiečių. 

Nacionalinės loterijos žaidimuose gali dalyvauti tik JK rezidentai, laimėtus prizus būtina atsiimti per 180 dienų, to nepadarius pinigai grįžta į žaidimo organizatoriaus fondą.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/ivairenybes/loterijoje-laimejes-anglijos-lietuvis-pinigus-isdalins-tautieciams?fbclid=IwAR2rM0UeMG-kDiN9I4ly_ixR9Np3gJLXCqUQamPaRwgukLICXDtnYAaHKsE

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Daiva

Dievas ir jam padės. Tai Dievo ženklas, o pinigai-tik priemonė žmogiškumui įrodyti.

T

Cia tai žmogus, tai ne taip kaip tas kur neseniai vilniuj laimejo nei cento niekam nepaaukojo.

Tinginys

Tinginiams nepadėsi tegul eina dirbti.uk tik noro reikia turėti eiti į darbą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS