A. Lukašenka: iš abiejų Baltarusijos pusių pastebimas karinių pajėgumų didinimas | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: IŠ ABIEJŲ BALTARUSIJOS PUSIŲ PASTEBIMAS KARINIŲ PAJĖGUMŲ DIDINIMAS

  • 3

Konflikto potencialo kaupimasis įvairiuose pasaulio regionuose tampa pagrindine šių laikų tendencija, ketvirtadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

„Priešiškumas tarp didžiųjų pasaulio galios centrų – Jungtinių Amerikos Valstijų, Europos Sąjungos, Kinijos ir Rusijos nemažėja. Tarptautinio saugumo architektūros erozijos pasekmė – sustiprėjusios ginklavimosi varžybos. Sustiprėjo informacinis pasipriešinimas“, – kalbėjo A. Lukašenka Saugumo Tarybos posėdyje.

„Iš abiejų Baltarusijos pusių didinama karinė galia. Siekis parodyti Rusiją kaip pagrindinę grėsmę Vakarams tapo dominuojančiu Šiaurės Atlanto aljanso politikoje“, – Baltarusijos lyderį cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTa“.

Pasak A. Lukašenkos, dėl šios priežasties kaimyninėse Europos valstybėse didinamos NATO pajėgos, auga karinis aktyvumas. Rusija taip pat aktyviai kuria ginklus, demonstruodama savo išaugusius kovinius pajėgumus.

„Visa tai galite pastebėti žiniasklaidos priemonėse. Niekas to nebeslepia“, – kalbėjo jis. 

Pasak Baltarusijos vadovo, šiandien vykstančios permainos pasaulio ir regioninio saugumo srityse ilgiems metams nulems ne tik santykius tarp šalių, bet ir ginkluotųjų pajėgų plėtrą ateityje.

„Ir ne tik mūsų. Tai, ką darysime šiandien, darėme iki šiol ir darysime ateityje, yra būdinga visoms mūsų kaimynėms, visoms pasaulio šalims“, – nurodė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Poliy.cžv

Niekas nekaltas, tik pats Rusas,korumpuoti Rusijos pareigūnai ir visi Tarybu sajungoje buve korumpuoti pareigūnai pražudė Tarybų sąjungą, galvojo kad apvogę Rusiją taps turtingais ,tačiau prarado jai priklsusančias šalis ,prisileido per atri savo sienų JAV IR Nato. Tai didžiule Rusijos klaida o kaltininkas M.Garbačiovas ir kiti Rusijos tuometiniai politikai, o M.Garbačiovas pabėgo iš savo šalies.

Kirvis

Batka, tavo bulves ir bulvine vodka, niekam nereikalingos. Tai miegok ramiai, kaip sake vienas felceris... :D

Anonimas

Atrodo kad per II PK baltarusiu per mazai ispjove lietuvos zonderkomandos ir chaholu Banderos nacikai. Nieko, klaida bus istaisyta kai i Baltarusija bus atvesta demokratija. Lukosenka, netriesk i pampersus. Gausi i subine pora milijonu ir galesi nemokamai siureti kaip baltarusius konclageryje fainai sudemokratins.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS