A. Lukašenka: agresijos atveju Baltarusija panaudotų branduolinius ginklus | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: AGRESIJOS ATVEJU BALTARUSIJA PANAUDOTŲ BRANDUOLINIUS GINKLUS

  • 0

Agresijos atveju Baltarusija „nedelsdama“ panaudos branduolinius ginklus. Tai pareiškė neteisėtas šios šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Plačiau – LNK reportaže.

A. Lukašenka pirmą kartą viešai pripažino per interviu, kad okupantai rusai naudojasi Baltarusija kaip tranzitine šalimi puolant Ukrainą. Jis taip pat pasakė, kad praeitais metais vasarį Rusijos kariuomenė veržėsi į Ukrainą, traukdama ir iš Baltarusijos žemių. Pasak jo, nė vienas baltarusis neprisidėjo prie tų būrių. Prezidentas pakartojo, kad jis pats pakvietė „Wagner“ samdinius po jų maišto prieš Kremlių ir pasakė, kad užsienio valstybių agresijos prieš Baltarusiją atveju, Minskas nedelsdamas panaudotų Rusijos duotus branduolinius ginklus.

Vladimiras Putinas paskelbė vasaros pradžioje, kad pirmoji dalis taktinių ginklų nusiųsta į Baltarusiją.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Jei kažkas puls, mes nieko nelauksime.

Amerikos žvalgybos pareigūnai pareiškė manantys, kad A. Lukašenkai nėra patikėta šios ginkluotės kontrolė. Ji ir toliau išliks Maskvos rankose.

„Grėsmė gali būti tik viena. Jei Lenkija, Lietuva, Latvija pradės agresiją prieš mūsų šalį, mes akimirksniu atsakysime viskuo, ką turime. Supraskite, kad mes turime šio to. Ir smūgis bus neatremiamas. Mes nekonkuruojame su šiomis šalimis, už jų stovi NATO. Bet jei kažkas puls, mes nieko nelauksime“, – teigė A. Lukašenka.

Gairės: LNK turinys, Aliaksandras Lukašenka, grasinimai, Baltijos šalys, karas Ukrainoje, branduoliniai ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS