A. Lukašenka apie slaptą savo inauguraciją: neprivalėjome niekam pranešti | Diena.lt

A. LUKAŠENKA APIE SLAPTĄ SAVO INAUGURACIJĄ: NEPRIVALĖJOME NIEKAM PRANEŠTI

Autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad trečiadienį vykusi slapta jo inauguracija yra šalies vidaus reikalas, o Europos šalių reakcija į ją yra „nekonstruktyvi Vakarų šalių pozicija“, praneša A. Lukašenkos kontroliuojama valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Ypač, kaip nebūtų keista, kaimynai. Kaimynus duoda Dievas, jų nesirenkame, ir mums lemta gyventi kartu, draugauti. Bet pasirodo, ne visada būna taip. Kaimyninės valstybės, ypač Lenkija, žinote, kokios pozicijos laikosi. Net dėl vakarykštės inauguracijos – ar įsižeidė, ar pretenzijos – kad mes lenkams, lietuviams, ukrainiečiams, čekams ar dar kažkam nepranešėme, kad vyks šis renginys“, – kalbėjo A. Lukašenka.

Pasak jo, Baltarusijos prezidento inauguracija – šalies vidaus reikalas, o ne pati inauguracija neva nebuvo slapta, nes į ją buvo pakviesti valdžios aparato pareigūnai ir kariškiai.

„Mano nuomone, pagal Baltarusijos įstatymus, mes neprivalome Vakarų valstybių informuoti ar perspėti. Tai yra mūsų šalies vidaus reikalas. Ir kritika tik dėl vieno: neva tai paslaptis, neva tai slaptumas. Žinote, į inauguraciją buvo pakviesta apie 2 tūkst. žmonių kartu su kariškiais. Paslaptyje to išlaikyti praktiškai neįmanoma“, – teigė A. Lukašenka.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jojonui

Jeigu sita Ciknouskaja norejo kedes,tai reikejo kartu su liaudim stoveti Baltarusijoje,o ne aukai buti ir slapstytis Lietuvoje.Man tokia pratrydus boba,kuri rekia is po kibiro yra nereikalinga.Ka ji saliai duotu nieko.

Jojonas

Na taip:inauguracijoj dalyvavo 2000 kariškių ir ,,aparatčikų",kurie ir balsavo už Lukašenką.O vakare OMON,as gaudė dešimtis tūkstančių protestuotojų,kurie balsavo už Tsichanouskają!Ne kokia jau ir šauni aritmetika Bulbašfiureriui!

Kaip toli nuo savo liaudies yra nutoles predsedatelius,

jei net savo inauguracija slapsto. Tikriausiai nuo tu mitiniu ""80%", kurie, atseit, uz ji balsavo ir palaiko?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS