A. Lukašenką aplankys popiežiaus pasiuntinys | Diena.lt

A. LUKAŠENKĄ APLANKYS POPIEŽIAUS PASIUNTINYS

Popiežiaus Pranciškaus specialusis pasiuntinys Claudio Gugerotti atvyko į Minską, kur susitiks su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka.

„Claudio Gugerotti vėl Minske. Į Minską Gugerotti atvyko kaip popiežiaus Pranciškaus specialusis pasiuntinys. Šiandien arkivyskupas susitiks su prezidentu“, – ketvirtadienį paskelbė prezidentūrai artimas susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalas „Pul pervogo“.

Iki 2015 metų C. Gugerotti buvo apaštališkasis nuncijus Baltarusijoje.

Lapkričio pradžioje naujajam apaštališkajam nuncijui Baltarusijoje Antei Jozičiui teikiant skiriamuosius raštus, A. Lukašenka paragino Katalikų Bažnyčią vaidinti konstruktyvų vaidmenį baltarusių visuomenėje ir patvirtino, kad yra pasirengęs plėsti ryšius su Vatikanu.

Prieš tai A. Lukašenka kritikavo Baltarusijos katalikų vadovą Tadevušą Kandrusevičių, kuris „važiavo į Lenkiją ir gavo patarimų, kaip sugriauti šalį“. T. Kandrusevičius, nenurodant priežasčių, buvo neįleistas į Baltarusiją iš Lenkijos.

Anksčiau T. Kandrusevičius pareiškė, kad rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje įvykę prezidento rinkimai buvo nesąžiningi.

Baltarusiją jau penktą mėnesį  krečia masiniai protestai dėl prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kažkoks Romos iškrypėlis aiškins Lukošenkai

Lietuva išsikovojo laisvę ir džiaukitės. Nesikiškit į svetimą šalį savo žiūrėkit ir džiaukitės ką turit.

Skaitytojas

Su tarakonu reikia ne susitikinėt, o vožtelt gerai su šlepete!!!

FTW

Priims kiba išpažinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS