A. Lukašenka atmeta kaltinimus: prisiekiu jums, nebuvo jokio rinkimų klastojimo | Diena.lt

A. LUKAŠENKA ATMETA KALTINIMUS: PRISIEKIU JUMS, NEBUVO JOKIO RINKIMŲ KLASTOJIMO

Minske vykusiame moterų forume Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad nebuvo jokių rinkimų klastojimo, informuoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Prisiekiu jums, nebuvo jokio rinkimų klastojimo. Neįmanoma suklastoti 80 procentų balsų“, – teigė tariamas šalies vadovas.

„Jie (opozicija) nenorėjo rinkimų rezultatų, antraip jie nebūtų atakavę taikios sostinės prieš rinkimų apylinkių užsidarymą. Jie ataką pradėjo likus dviem su puse valandos, susitiko per pietus, kai žmonės jau ėjo į apylinkes balsuoti. Visą dieną (rugpjūčio 9 dieną) sudarė provokacijos“, – kalbėjo A. Lukašenka.

„Paskutinė provokacija buvo nekaltų žmonių – rinkimų komisijų narių 69 rinkimų apylinkėse Minske ir kitose šalies vietose blokavimas. Tai daugiausiai buvo moterys, mokytojai, gydytojai, kurie atlikinėjo savo pilietinę pareigą“, – pridūrė jis.

Prisiekiu jums, nebuvo jokio rinkimų klastojimo. Neįmanoma suklastoti 80 procentų balsų.

„Turėjau nurodyti kariuomenei juos evakuoti šarvuotomis transporto priemonėmis. Tai buvo nepriimtina ir būtent tai viską ir pradėjo. Negaliu to toleruoti“, – sakė prezidentas.

Visus šokiravo „neproporcingas smurtas, kurį naudojo riaušių policija, kuri Okrestinoje esą kažką sumušė“, toliau kalbėjo jis.

„Galiu jums užtikrintai pasakyti, kadangi kai kurie to nežino: riaušių policija nedirba ir niekuomet nedirbo areštinėse. Tai vidaus pajėgų sritis. Tačiau tie vyrai sulaukė daugiausiai neapykantos, nors jie apsaugojo šalį ir užkirto kelią žaibiškam karui“, – sakė jis.

Tariamas valstybės prezidentas taip pat teigė, kad jiems nepavykus perimti valdžios, buvo pereita prie kito etapo. „Gražios merginos su baltomis gėlėmis ir baltomis suknelėmis, baltomis kojinėmis ar be jų, išėjo į Minsko gatves – gražų, svetingą, švarų herojų miestą. Kai jos buvo sustabdytos gatvėse ir aikštėse, jos norėjo parodyti, kad yra taikios. Tačiau nepasiteisino ir tai“, – pažymėjo jis.

A. Lukašenka tvirtino, kad esą nenori pasakyti, jog protestuose dalyvavusios merginos buvo blogos. „Ne, gatvėje stovėjusios merginos yra mūsų merginos. Jos ateis į protą. Dauguma tai jau padarė. Taip pat yra ir tokių kaip jūs, kurios atėjo ir pasakė tai, ką turi galvoje“, – sakė jis.

Jis sakė, kad kai dar vienas etapas neatnešė rezultatų ir protestai ėmė slūgti, jie ėmėsi provokacijų, kad galėtų juos atgaivinti. „Visi tikėjosi mūsų atsako, smurtinio atsako. Jie plūdo į Nepriklausomybės rūmus, bandydami juos šturmuoti. Nepavyko. Dar vienas etapas buvo nesėkmingas. Išlikome kantrūs“, – sakė A. Lukašenka.

Pasak jo, po to buvo pradėtas kitas etapas – stiprus užsienio politikų ir diplomatų spaudimas. „Kaimyninės šalys atsisako pripažinti rinkimų rezultatus. Jie rado baltarusišką Guaido ir pripažino ją prezidente“, – sakė jis, omenyje turėdamas opozicijos kandidatę Sviatlaną Cichanouskają ir Venesuelos prezidentu pasiskelbusį Juaną Guaido.

„Pažvelkite į juos, kaip jie perduoda estafetę iš Lietuvos į Lenkiją, iš Lenkijos į Ukrainą. Tačiau nepasiteisina ir tai“, – pridūrė A. Lukašenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kvepia naftalinu

Kam prisiekinėti prezidentui, kai valstybėje turi būti teisingumo įnstancijos, kurios turi prižiūrėti ir kruopsčiai patikrinti tokius vado "prisiekinėjimus". Kai tos "įnstancijos" neatieka savo tiesioginio darbo, tada užtenka ir prezidento "garantijų". Bet Gudijai, pasirodo to pakanka! Bent jau taip atrodo Vado aplinkai...

ir

tai ko gero tiesa nes dauguma pagyvenusio amziaus darbstus ir ramus zmones bet kaikurie isaugine tminginius norincius nedirbti bet vadovaut ir daugiausia mergos kipisa kelia nes bachurai jau prisis oki/nejo ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS