A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: BALTARUSIJA MIGRANTŲ NESTABDYS

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad jo šalis, patirianti Vakarų valstybių sankcijas už susidorojimą su prodemokratine opozicija ir žmogaus teisių pažeidimų, neturi nei lėšų, nei pajėgumų, kad sustabdytų jos teritoriją kertančius neteisėtus migrantus, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Šis pareiškimas nuskambėjo Lietuvai dėl migrantų iš Baltarusijos antplūdžio paskelbus valstybės masto ekstremalią situaciją.

„Sąžiningai pasakiau, kad mes nebelaikysime tų, kuriuos jūs smaugėte Afganistane, Irane, Irake. Dėl jūsų sankcijų mes tam neturim nei pinigų, nei jėgų“, – A. Lukašenka sakė per renginį Nepriklausomybės dienos proga.

Penktadienio duomenimis, Lietuvos sienos apsaugos pareigūnai sulaikė 150 neteisėtų migrantų – tai yra beveik tris kartus daugiau nei ankstesni paros rekordai.

Lietuvos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, esama infrastruktūra leidžia apgyvendinti migrantų laikymo centruose 835 žmones, bet iš šių vietų apie 500 jau užimtos. Nuo metų pradžios sulaikyti iš viso 822 neteisėti migrantai – dešimteriopai daugiau negu per visus 2020-uosius, pridūrė VRM.

GALERIJA

  • A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys
  • A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys
  • A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys
  • A. Lukašenka: Baltarusija migrantų nestabdys
VSAT, Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Kęstas

„Dabartinė žemės ūkio pramonė yra pažeista ir kuria ydingą ratą. Agro sektoriaus intensyvinimas kelia grėsmę produktyvumui, o tai reikalauja dar didesnio intensyvinimo. Jau šiandien sektorius susiduria su rimtais aplinkosauginiais, socialiniais bei ekonominiais iššūkiais. Naudojami ūkininkavimo metodai į aplinką paskleidžia 7 kartus daugiau azoto nei reikalautų tvari ekosistema. Stipriai mažėja darbo vietų skaičius, o dėl didelės taršos ir neturimos prieigos prie saugių maisto produktų susiduriama su visuomenės sveikatos iššūkiais. Tokia situacija ilgai tęstis nebegali, todėl į agromaisto sektorių turi ateiti labai rimti pokyčiai“, – pranešimo metu teigė „IFOAM Organics Europe“ vadovas Eduardo Cuoco.

yja

tokiai tempais tuoj atsiras ne tik delta, bet ir kitokios mutacijos ir mes būsim izoliuojami tam, kad gatvėmis galėtų laisvai slankioti ir virusiukus skleist ale pabėgeliai. Na čia tik mano asmeninė nuomonė ir niekam jos neperšu

Sūduvis

Skatinami landzbergio gaujos kaip šunys politikieriai loja ant batkos, o kaip jis imasi veiksmų tai mūsų politikieriai lenda po šluotomis, gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS