A. Lukašenka grasina stabdyti krovinių į Lietuvą tranzitą: ką galvoja lietuviai, „stumdami“ ant mūsų | Diena.lt

A. LUKAŠENKA GRASINA STABDYTI KROVINIŲ Į LIETUVĄ TRANZITĄ: KĄ GALVOJA LIETUVIAI, „STUMDAMI“ ANT MŪSŲ

  • 68

Sustabdžius baltarusiškų trąšų tranzitą per Klaipėdos uostą, Minskas galėtų imtis atsakomųjų veiksmų stabdydamas per Baltarusiją į Lietuvą vežamus krovinius, trečiadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

„Kažkaip visiškai neprisimenama, kad Ukrainos užsienio prekybos apyvarta, pavyzdžiui, tik su Lietuva per mūsų šalį šiemet siekė apie tris milijonus tonų, įskaitant ir per valstybės sienos Gomelio atkarpą“, – A. Lukašenką cituoja Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Jis taip kalbėjo trečiadienį Gomelyje, dalyvaudamas naujo vykdomojo komiteto pirmininko pristatyme.

„Aš nesuprantu, ką galvoja lietuviai, stumdami ant mūsų. Uždarysime šį tranzitą, tegul keliauja per Vokietiją arba tegul bando per Lenkiją – kainuos tris kartus brangiau“, – pareiškė autoritarinis Baltarusijos lyderis.

Uždarysime šį tranzitą, tegul keliauja per Vokietiją arba tegul bando per Lenkiją – kainuos tris kartus brangiau.

A. Lukašenkos teigimu, tai būtų labai solidus potencialas atsakui į „visą šitą lietuvišką maišalynę dėl Klaipėdos uosto“.

Lietuvos Vyriausybė siekia nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“ dėl trąšų tranzito, gruodžio 8 dieną įsigaliojus JAV sankcijoms šiai Baltarusijos trąšų milžinei.

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Pagal ją per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 11 mln. tonų baltarusiškų trąšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (68)

Magyla

Tautiečiai, juk visą laiką lojom ant Landsbergio! Lojom lojom, o valdžią atidavėm jo partijai. Tai dabar jis mums parodys! Lukašenką padarė didžiausiu Putino draugu, po to priprašė sankcijų mums (baltarusiai trąšas vis tiek parduos, o mes pajamas už tranzitą prarasime). To negana, dar užsiundė ant mūsų Kiniją, kaip drakoną ant kambarinio šuniuko!

Jonui

anokia čia jam bausmė. Pridarys kvailysčių, paskui pasakys prisiimu atsakomybę ir eis dirbt į koki kitą postą. Būsim baudžiami ir vargsim mes - eiliniai Lietuvos piliečiai.

Jonas

Trasos ėjo ir turi eiti tik didelis pridurkas pjaus šaka ant kurios patsai sėdi .Bausdami kitus save daugiau baudžiame
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS