A. Lukašenka: maištas, žaibo karas ar spalvota revoliucija nepavyko | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: MAIŠTAS, ŽAIBO KARAS AR SPALVOTA REVOLIUCIJA NEPAVYKO

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka apkaltino į užsienį išvykusius opozicionierius prieš šalį nukreiptomis intrigomis.

„Maištas, žaibo karas ar spalvota revoliucija nepavyko. Todėl šiltuose užsienio kabinetuose sėdintys nevykę „kovotojai“ toliau galvoja vis naujas intrigas prieš mūsų valstybę, anot jų, baltarusių liaudies labui. Tik to labo nematyti. Šitie veikėjai specifiškai įsivaizduoja ir supranta politiką“, – trečiadienį lankydamasis Minsko OMON būstinėje sakė A. Lukašenka.

„Vietoje konstruktyvios alternatyvos paieškų, garbingos ir atviros kovos už žmonių simpatijas opozicija ragina dalyvauti gatvių mūšiuose“, – sakė prezidentas ir apkaltino oponentus bandant „kelti abejones valstybės institucijų legitimumu, prisidedant prie raginimų naikinti jiems nepritariančių žmonių turtą, susidoroti su jų vaikais, žmonomis ir artimaisiais“.

„Tuo pačiu jie vadina save patriotais, nors atvirai siekia sužlugdyti ekonomiką, likviduoti esamą konstitucinę padėtį ir sunaikinti šalį“, – pareiškė A. Lukašenka.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Baltarusiai gamina kokybiškus daiktus,perku visada kai tik randu.Šaunuoliai,kad nepasidavė maištininkams,būtų kaip Ukrainoje...

Pil.

Teroristai iš viso pasaulio buvo pasamdyti Baltarusijai skaidyti,žmonės kiršyti.JAV tikslas vis giliau i Rusijos platybes prasiveržti be mūšio, be kitokios represijos.JAV buvęs prezidentas Reiganas sake,Ameriką valdys pasaulį, pamiršote šitą šūkį ?????.

Anonimas

Šaunuolis Batka. Pagarba. Gaila, rusai tų teroristų nebepriima į Sibirą, ten jų vieta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS