A. Lukašenka nurodė stabdyti kainų augimą | Diena.lt

A. LUKAŠENKA NURODĖ STABDYTI KAINŲ AUGIMĄ

  • 2

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė vyriausybei stabdyti kainų augimą, griežtinant jų reguliavimą, nes „pernelyg įsijausta į rinkos žaidimą ir demokratiją ekonomikoje“.

„Kodėl mes negalime savo žmonių pamaitinti už normalias kainas? Viena priežasčių – pernelyg įsijausta į rinkos žaidimą ir demokratiją ekonomikoje“, – pareiškė A.Lukašenka per kasmetinį kreipimąsi į tautą ir Nacionalinį susirinkimą.

„Vyriausybei, o ypatingai – Antimonopolinės plėtros ir prekybos ministerijai bei profesinėms sąjungoms, kurias įpareigojau kainas kontroliuoti tautos vardu, kartoju paskutinį kartą: rinkitės bet kokius būdus, tačiau negali būti gyventojų skundų dėl 20-ies pagrindinių vartojimo prekių kainų, nuo kurių priklauso gyvenimas, ypač – menkai pasiturinčiųjų ir pensininkų“, – pabrėžė A. Lukašenka.

Jo žodžiais, „bijoma sulaukti kritikos iš Rytų ar Vakarų, kad netinkamais metodais reguliuojame kainas. Nusipjaut į tai, ką apie mus kalbės. Svarbu, ką apie tai kalbės mūsų tauta“.

A. Lukašenka taip pat pareikalavo, kad vyriausybė sukurtų sąlygas sąžiningai konkurencijai, padidintų atlyginimus viešojo sektoriaus darbuotojams, parengtų konkrečius pasiūlymus dėl pensijų didinimo šiais metais.

Vartojimo prekių ir paslaugų kainos Baltarusijoje, 2018-aisiais augusios 5,6 proc., per tris šių metų mėnesius pakilo 2,6 proc., o metų (12-os mėnesių) infliacija kovą sudarė 5,8 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Skverneliu seka? - ach, visai kaip broliai dvyniai. :/

Anonimas

Zmogus su supratimais.Molodiec.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS