A. Lukašenka perspėja Lenkiją nenutraukti susisiekimo su Baltarusija | Diena.lt

A. LUKAŠENKA PERSPĖJA LENKIJĄ NENUTRAUKTI SUSISIEKIMO SU BALTARUSIJA

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pirmadienį paragino Lenkiją gerai pagalvoti prieš nutraukiant susisiekimą su Baltarusija, Varšuvai užsiminus apie tokią galimybę.

„Turbūt girdite, kad iš tų laukinių Lenkijos politikų ir vadovų nuolat sklinda grasinimai: „uždarysime sieną, uždarysime geležinkelio pasienio perėją Kuznicoje“, – Minske kalbėjusį valstybės vadovą citavo naujienų agentūra BelTA.

„Šiuo atžvilgiu galiu pasakyti tik tiek: jei uždarys – prašom. Jei taip patogiau, užsidarykite. Tačiau pirmiausia reikėtų pagalvoti, kaip jie bendraus su Rusija, Kinija, apskritai su Rytais. Važiuos per Donbasą, o ten – kieti vyrukai. Jie greitai juos pastatys į vietą“, – pridūrė A. Lukašenka.

Lenkų premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) sekmadienį pareiškė, kad dėl migracijos krizės jo vyriausybė yra pasirengusi sugriežtinti sankcijas Baltarusijai, įskaitant sienos kirtimo punktų uždarymą, kad būtų sustabdytas krovinių gabenimas per kaimyninę šalį.

„Lenkija akis į akį susidūrė su naujo tipo karu, kuriame kaip ginklai naudojami ir migrantai, ir melaginga informacija. Žmonės iš Artimųjų Rytų naudojami kaip gyvasis skydas, dirbtinai išpučiama energetinė krizė. Tai hibridinis karas, spaudimas rytinei ES sienai auga“, – spaudos konferencijoje Taline sakė M. Morawieckis.

Jam ypač nerimą kelia situacija pasienyje su Baltarusija, kur, anot Lenkijos premjero, „baltarusių kariuomenės veikla gali lemti situacijos paaštrėjimą“.

„Esame pasirengę viskam. Esame pasirengę ir sankcijų griežtinimui, sienos kirtimo punktų uždarymui, kad nebūtų galimybės gabenti tranzitinius krovinius“, – pabrėžė M. Morawieckis.

Anot jo, Baltarusijos valdžia vis dar trukdo pasienyje esantiems Irako ir kitų Artimųjų Rytų šalių piliečiams grįžti į tėvynę, o kariškiai ragina peiliais pulti Lenkijos pasieniečius.

„Vis dažniau galvojame apie griežtesnių sankcijų įvedimą, galvojame apie tai, kad privalome uždaryti sieną su Baltarusija iš Lenkijos pusės. Tačiau tuo pat metu turime tam tikras taisykles ir turime eiti į priekį, griežtindami savo sankcijas etapais, norime suteikti Lukašenkai galimybę organizuoti žmonių sugrįžimą“, – sakė Lenkijos vyriausybės vadovas.

Vakarai kaltina Baltarusiją apgaulingais pažadais viliojant tūkstančius migrantų – daugiausia Irako kurdus – prie sienos, tokiu būdu keršijant ES už sankcijas, paskelbtas Minsko režimui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tai neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančią ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunas

Dabar yra pats laikas S.Tcichanovskajai ---grizti i savo tevyne ir kovoti petys -petin ,ranka -rankon!! tarp savu pilieciu bialorusiu --uz nauja demokratija sutriunijusioje Bialorusijoje Ir netunoti sveciuose svetimoje valstybeje ir kelti ERZILI 90% lietuvos pilieciai ---nepritaria opozicionieriams --pabegusiems "i krumus",,,,[[,O jeigu opozicionierius neria i krumus kaip zuikis ,, ,,tai OPOZICIJA toje shalyje yra TIK 10-15 % vertes .. Kodel Lietuvos nauja partija paverte tevyne svetimshaliu aventuristu prieglobsciu??????

Zombis

Perspėja :) Da pašol :)

Žilvinas Ručys

apsimyžo lukašenka žudikas kad kortų nemelis griūna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS