A. Lukašenka: prezidento rinkimai vyks numatytu metu 2020-aisiais | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: PREZIDENTO RINKIMAI VYKS NUMATYTU METU 2020-AISIAIS

  • 2

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pažadėjo, kad valstybės vadovo ir parlamento rinkimai šalyje vyks laikantis Konstitucijos nustatytų terminų, antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA, valstybės vadovui anksčiau pasiūlius paankstinti šiuos balsavimus.

„Mes jau aiškiai apsisprendėme, kad šiemet rengsime parlamento rinkimus, o kitais metais – prezidento, nepaisant tam tikrų „žinovų“ prognozių, kad Lukašenka šiemet, kadangi tylu ir ramu, greitai surengs prezidento rinkimus, kad vėl įsikibtų į krėslą – ir ilgam laikui ant jo atsisėstų“, – per susitikimą su Centrinės rinkimų komisijos pirmininke Lidija Jermošina pareiškė valstybės vadovas.

„Tai yra visiška klaida. Kaip ir žadėjau, viskas bus daroma laikantis įstatymų ir Konstitucijos“, – pridūrė jis.

Balandį A. Lukašenka savo kreipimesi į tautą pasiūlė surengti parlamento rinkimus anksčiau laiko – lapkričio 7 dieną. L. Jermošina vėliau pranešė, kad siūlys prezidentui rengti šį balsavimą kiek vėliau – lapkričio 17 dieną.

Baltarusijos parlamento žemųjų rūmų deputatai turi būti išrinkti ne anksčiau iki kitų metų rugsėjo 10 dienos, o prezidentas – nė vėliau 2020 metų rugpjūčio 30 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Išpirškim jam Dalytę...

hara

O kandidatas i prezidentus bus tik vienas, kaip visada? ;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS