A. Lukašenka prieštarauja V. Putinui dėl Maskvos išpuolio teroristų: pateikė kitą pabėgimo versiją | Diena.lt

A. LUKAŠENKA PRIEŠTARAUJA V. PUTINUI DĖL MASKVOS IŠPUOLIO TERORISTŲ: PATEIKĖ KITĄ PABĖGIMO VERSIJĄ

  • 11

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad praėjusią savaitę Pamaskvės koncertų salėje žudynes surengę užpuolikai pirmiausia esą bandė bėgti į jo šalį, bet jiems sutrukdę patikros punktai.

„Todėl jie niekaip negalėjo patekti į Baltarusiją. Jie tai matė. Todėl jie apsigręžė ir pasuko į Ukrainos ir Rusijos sienos ruožą“, – sakė A. Lukašenka, prieštaraudamas Rusijos teiginiui, kad jie esą bandė bėgti į Ukrainą.

Nuo penktadienio džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) kelis kartus pareiškė įvykdžiusi 139 gyvybių pareikalavusį išpuolį koncertų salėje „Crocus City Hall“, o su IS susiję žiniasklaidos kanalai paskelbė šiurpių vaizdo įrašų iš šios koncertų salės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pirmą kartą pripažino, kad už penktadienio išpuolio stovi radikalūs islamistai, bet užsiminė, kad jie yra susiję su Ukraina, nors ši tai kategoriškai neigia.

Rusijos saugumo tarnybos FSB vadovas antradienį tvirtino, kad esą Vakarų ir Ukrainos žvalgybos tarnybos padėjo užpuolikams, bet teigė, kad dar nenustatė, kas nurodė surengti penktadienio išpuolį.

Vakarų pareigūnai pastarosiomis dienomis skelbė, kad už išpuolį atsakinga IS.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

U

Idomu kieno p! Z dio že buna daugiau tiesos, ar telefoninio sukciaus ar sito demokratiskai isrinkto prezidento.

Taisingai, ner bulbasijos

Ji ismire, nes nesiskepijo, dabar ten gyvena tik batkos kiborgai ir hologramos.

:)

nėra jokios Biolorusijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS