A. Lukašenka: pritariame bendram Baltarusijos ir Rusijos rubliui | Diena.lt

A. LUKAŠENKA: PRITARIAME BENDRAM BALTARUSIJOS IR RUSIJOS RUBLIUI

  • 4

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog Rusijos ir Baltarusijoje sąjunginėje valstybėje gali cirkuliuoti bendra valiuta – bendras rublis.

„Mums siūloma valiuta. Jis (Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas – red.) man retoriškai sakė: žinoma, tai bus rublis. Aš sakiau: be abejo, kad rublis. Ir jūs turite rublį, ir mes turime rublį. Kam mums reikia talerio? Esmė – kitur. Tai būtų ne Rusijos rublis ir ne Baltarusijos rublis. Tai bus bendras rublis, jei bus“, – susitikime su žiniasklaidos ir visuomenės atstovais penktadienį šalies sostinėje kalbėjo A. Lukašenka.

Jo žodžiais, svarbiausias klausimas aptariant bendros valiutos galimybę yra bendro emisijų centro klausimas.

„Pagrindinis reikalas – emisijų centras. Jis (V. Putinas – red.) man sakė: gerai, ar jis būtų Minske? Aš atsakiau – ne, Smolenske. Taip reagavau. Tegul jis bus Sankt Peterburge, Rusijos prezidento gimtinėje“, – pridūrė Baltarusijos prezidentas.

Šis A. Lukašenkos pasisakymas netruko sulaukti Kremliaus reakcijos.

„Bendra valiuta numatyta Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės sutartimi. Tai gali būti siekiama per ekspertų diskusijas. Suformuotos atitinkamos darbo grupės. Rusijos ir Baltarusijos prezidentai per neseniai vykusį susitikimą Sočyje kalbėjo apie būtinybę tęsti pokalbius šiose darbo grupėse“, – sakė V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nudurnejo

Rubliuj??? :):):) Kai devalvuos o taip tikrai bus, tai kas pinigu paskolins? rusynas ? abejoju.Ziurek placiau diktatoriau. Jei prie euro nenori tai prie lenku junkis:DDD Juokdarys Greiciau jus ten visus diktatorius kurie valdo visa gyvenima nuverstu zmones.

...

Ir vėl Batenka dvigubą žaidimą žaidžia?

zelemunčikas

Tai gi ir tas ir tas rubliai niekuomet nebuvo valiutomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS