A. Lukašenka lietuviams: atsibuskite, kol ne per vėlu | Diena.lt

A. LUKAŠENKA LIETUVIAMS: ATSIBUSKITE, KOL NE PER VĖLU

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka per renginį Bresto tvirtovėje kreipėsi į kaimyninių šalių tautas, skelbia BELTA.

„Eilinį kartą visų pirma kreipiuosi į tautas, kaimyninių šalių tautas: lenkus, lietuvius, latvius, ukrainiečius. Atsibuskite, kol ne per vėlu. Išsiaiškinkite su tais išprotėjusiais ir praradusiais tikrovės pojūtį politikais“, – pareiškė jis.

A. Lukašenka priminė, kad baltarusiai ir kaimyninių šalių tautos visada gyveno draugiškai.

Baltarusija spaudimo sąlygomis negins Europos

Baltarusija spaudimo sąlygomis negins Europos nuo nelegalios migracijos, narkotikų ir kontrabandos, antradienį pareiškė autoritarinis šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka.

 

 

„Šiandien jos (Vakarų šalys) užkaukė. Ach, baltarusiai jų neapsaugo. Į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją plūstelėjo tūkstančių tūkstančiai nelegalių migrantų. Jos reikalauja, kad mes apsaugotume jas nuo kontrabandos, nuo narkotikų“, – sakė A. Lukašenka per renginį Bresto tvirtovėje. Ceremoniją transliavo televizija „Belarus 1“.

„Taip ir norisi paklausti: jūs ten ką, išvis galvos netekote? Jūs prieš mus pradėjote hibridinį karą ir reikalaujate, kad mes jus saugotume kaip anksčiau?“ – kalbėjo jis.

Į Lietuvą šiais metais per sieną su Baltarusija atvyko apie pusė tūkstančio neteisėtų migrantų, daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų šalių. Šis skaičius yra šešis kartus didesnis, nei buvo per visus 2020-uosius.

Lietuvos pareigūnai įtaria, kad tai yra Baltarusijos režimo organizuojama operacija.

„Jūs mus informacine prasme dusinate, metodiškai ir kolektyviai. Griaunate, bandote nužudyti mūsų ekonomiką ir laukiate, kad mes, kaip anksčiau, leistume šimtus milijonų dolerių jūsų geopolitinių interesų apsaugai? Tik bepročiai gali taip galvoti ir tikėtis mūsų paramos. Kovojame su šiuo blogiu, kaip galime. (Jei) norite, kad mes kaip ir anksčiau kovotume, imkitės veiksmų šia kryptimi, o ne bandykite mus uždusinti. Tai neperspektyvu“, – tvirtino autoritarinis Baltarusijos lyderis.

Vakarų šalys pastarąjį mėnesį įvedinėja sankcijas Baltarusijai, režimo pareigūnams nukreipus į Vilnių skridusį „Ryanair“ orlaivį į Minską ir sulaikius opozicijos tinklaraštininką Ramaną Pratasevičių bei jo merginą Sofiją Sapegą.

Rašyti komentarą
Komentarai (73)

Kodėl jis

turi tas bėgančias žiurkes saugoti , jei jam žada galva nupjaut

Laikas

Jis ne Prezidentas.O kankintojas savo šalies žmonių.Atsibusk pagaliau Lukošenka.

Ramute Kulikauskiene

Argi Baltarusijos Prezidentas yra Lukasenka?Kas ji isrinko?Argi Lukasenka yra visa baltarusiu tauta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS