A. Lukašenka žada trauktis iš posto, kai bus priimta nauja Konstitucija | Diena.lt

A. LUKAŠENKA ŽADA TRAUKTIS IŠ POSTO, KAI BUS PRIIMTA NAUJA KONSTITUCIJA

Lankydamasis Minsko klinikinėje ligoninėje, autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė pasitrauksiantis iš šio posto, kai bus priimta nauja Baltarusijos Konstitucija, rašo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Jokios Konstitucijos pagal save aš nekuriu. Priėmus naują Konstituciją, su jumis aš kaip prezidentas nedirbsiu“, – sakė A. Lukašenka.

Jis taip pat teigė remiąs naujos Konstitucijos priėmimą, tačiau tai neva yra pavojinga, nes Baltarusijos Konstitucija suteikia itin daug galių prezidentui.

„Aš esu naujos Konstitucijos šalininkas. Ne todėl, kad reikia kokios nors demokratijos. Esmė ne demokratijoje. Mane neramina štai kas – negalima nepažįstamam prezidentui atiduoti tokios Konstitucijos. Bus bėdos.

Mūsų Konstitucija labai rimta. Kazachstanas, Rusija, mes – tikriausiai trys pažangios šalys, kurių Konstitucijos yra tokios griežtos, kur nuo prezidento sprendimo priklauso viskas. Šia prasme, žinant, kad, neduok Dieve, gali ateiti žmogus ir sumanytų pradėti karą ir panašiai... Taip, mums reikia priimti naują Konstituciją, kuri būtų naudinga mūsų šaliai, kad šalis nesugriūtų“, – tvirtino A. Lukašenka.

„Niekada neleisiu, kad, priimant naują Konstituciją, kas nors ją sufabrikuotų, arba vėliau rinkimus pagal naują Konstituciją kas nors sufabrikuotų. Net jei žinosiu, kad tai bus ne tai, ko aš noriu. Kodėl? Todėl, kad baltarusių tauta turi pereiti tai, ką ji turi pereiti. Geriau dabar, be karo, nei tuo atveju, jei mums tą karą primestų“, – kalbėjo Baltarusijos lyderis.

Jis taip pat prabilo apie siūlymus steigti partijas ir rengti rinkimus į parlamentą pagal partinius sąrašus. A. Lukašenkos teigimu, tai gresia visuomenės susiskaldymu ir įvairių interesų grupių iškilimu.

„Visa tai gerai, kai pas kitus matai – partiniai sąrašai ir visa kita. Tačiau, jei to norėsite, ir tauta už tai nubalsuos – taip ir bus“, – teigė jis.

Po rugpjūčio 9 d. įvykusių prezidento rinkimų tūkstančiai A. Lukašenkos atsistatydinimo reikalaujančių protestuotojų kiekvieną savaitgalį protestuoti eina į Minsko gatves. Protestuotojai įsitikinę, kad tikroji rinkimų nugalėtoja yra į Lietuvą pasitraukusi opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

raminkitės

išminčiai

Tiesa

Lukašenka duok i šikną, tiem visokiem iškrypėliam.Nebus nepriklausomos Baltarusijos ,nebus demokratijos.Taip yra visose, po Perestroikes šalyse.Burzuazija,vergovė, bedarbyste,bomzu ,benamių, pavirto visos šalys,buvusios Tarybų Sąjungoje.

Skaitytojas

Atsiliepė sortyrostano dezinformacijos atstovas. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS