A. Lukašenkos patarėjas įkliuvo imdamas 200 tūkst. dolerių kyšį | Diena.lt

A. LUKAŠENKOS PATARĖJAS ĮKLIUVO IMDAMAS 200 TŪKST. DOLERIŲ KYŠĮ

  • 4

Baltarusijos prezidento patarėjas Sergejus Rovneika, einantis Gardino srities inspektoriaus pareigas, buvo sulaikytas imdamas 200 tūkst. JAV dolerių (172 tūkst. eurų) kyšį, trečiadienį pranešė Valstybės saugumo komitetas (KGB).

„Valstybės vadovo pavedimu atliekant operatyvinės paieškos veiksmus nusikaltimo vietoje gaudamas 200 tūkst. JAV dolerių kyšį sulaikytas Baltarusijos prezidento patarėjas – Gardino srities inspektorius Sergejus Rovneika“, – informavo KGB.

Anot institucijos, į teisėsaugos akiratį S. Rovneika pateko daugiau nei prieš trejus metus, pasirodžius informacijai, kad jis ne kartą imdavo kyšių už jo kompetencijos klausimų sprendimą.

„Valstybės vadovo leidimu buvo atlikti operatyvinės paieškos veiksmai, nukreipti į pareigūno neteisėtos veiklos dokumentavimą. Gaudamas dar vieną kyšį jis buvo sulaikytas su pinigais rankose“, – pareiškė KGB.

S. Rovneikai iškelta baudžiamoji bylą; jam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo.

„Įtariamasis uždarytas Baltarusijos KGB tardymo izoliatoriuje ir duoda parodymus, kuriuose pripažįsta kaltę. Šiuo metu vykdomi... būtini veiksmai, kurių tikslas – nustatyti visus faktus ir neteisėtos veiklos dalyvius“, – nurodė KGB.

S. Rovneika buvo paskirtas prezidento patarėju 2015-ųjų birželį. Iki tol jis ėjo vieno Valstybės kontrolės komiteto skyriaus viršininko pareigas.

Pareigūnas pradėjo dirbti patarėjo poste prezidento rinkimų išvakarėse, o Aleksandras Lukašenka tuomet pavedė jam „organizuoti rinkimus“.

S. Rovneika ne kartą dalyvavo įvairiuose kovos su korupcija pasitarimuose. Prokuratūros duomenimis, paskutinis toks renginys įvyko vos prieš mėnesį iki jo sulaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Ir vėl Kurlianskis?..

matosi

Lukasenkai gaila kolegos nes sluostosi prakaita o jei butu pavyke tai ko gero pasidalintu ......

Anonimas

Jeigu nesusaudys tai Lukasenka SUPIDARASEJO.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS