Lyderiai: Graikija ir Turkija žada pasinaudoti teigiamu postūmiu santykiams | Diena.lt

LYDERIAI: GRAIKIJA IR TURKIJA ŽADA PASINAUDOTI TEIGIAMU POSTŪMIU SANTYKIAMS

  • 0

Graikijos ir Turkijos lyderiai trečiadienį pažadėjo pasinaudoti teigiamu postūmiu, po katastrofiško šių metų žemės drebėjimo perkraunant įtemptus šalių santykius.

Tai žymi tam tikrą pokytį šioms nelabai sutariančioms kaimyninėms NATO narėms, ilgai konfliktavusioms dėl jūrų sienos ir energijos išteklių ginčijamose Egėjo jūros ir rytinėse Viduržemio jūros dalyse.

Graikijos ministras pirmininkas Kiriakas Micotakis (Kyriakos Mitsotakis) ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) sutarė, kad abiem šalims naudinga palaikyti teigiamą dvišalių santykių atmosferą, susidariusią pastaraisiais mėnesiais, sakoma jų biurų pareiškime.

„Todėl abi šalys sutarė pasinaudoti šiuo teigiamu postūmiu ir aktyvuoti komunikacijos tarp abiejų šalių kanalus“, – sakoma jame.

Taip pat nurodoma, kad kitas pareigūnų derybų ratas rudenį bus surengtas Salonikuose Graikijoje.

R. T. Erdoganas ir K. Micotakis, kurie buvo perrinkti atitinkamai gegužę ir birželį, valandą kalbėjosi NATO viršūnių susitikimo Vilniuje kuluaruose.

„Mes esame atsargiai optimistiški [dėl to], kad galime atversti naują puslapį“, – po susitikimo žurnalistams sakė M. Micotakis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS