M. Gates: D. Trumpo įsakas gali paveikti milijonus moterų | Diena.lt

M. GATES: D. TRUMPO ĮSAKAS GALI PAVEIKTI MILIJONUS MOTERŲ

  • 0

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimas blokuoti JAV lėšas, skirtas organizacijoms, padedančioms daryti abortus, gali paveikti milijonus moterų, perspėja Billas (Bilas) ir Melinda (Melinda) Gatesai (Geitsai), kuriuos antradienį cituoja dienraštis „Guardian“.

Bendrovės „Microsoft“ įkūrėjas ir filantropas kartu su žmona vadovauja savo vardo fondui „Bill and Melinda Gates Foundation“, kuris pagrindinį dėmesį skiria sveikatos ir švietimo problemoms pasaulyje.

„Mes esame susirūpinę, kad šis pasikeitimas gali paveikti milijonus moterų ir merginų visame pasaulyje“, – sakė Melinda Gates interviu britų dienraščiui.

„Galimybės suteikimas moterims planuoti nėštumus, daryti tarp jų pertraukas, gauti reikiamą gydymą ir išvengti infekcinių susirgimų yra gyvybes gelbstintis darbas, – sakė ji. – Jis gelbsti motinų gyvybes ir vaikų gyvybes, ir jis seniai yra stipriai palaikomas Jungtinėse Valstijose“.

Pasak Billo Gateso, finansavimo nutraukimas „sukurs tuštumą, kurios negalės užpildyti net tokie fondai kaip mūsų“.

„Jungtinės Valstijos yra pagrindinės donorės tame darbe, kurį mes dirbame. Vyriausybės pagalbos neįmanoma pakeisti filantropija“, – kalbėjo jis.

Praėjusį mėnesį D.Trumpas pasirašė įsaką, draudžiantį JAV finansuoti užsienio nevyriausybines organizacijas, kurios teikia pagalbą atliekant abortus arba gina teisę į juos, taip atnaujindamas seną priešpriešą tarp amerikiečių.

Pirmuosius šios veiklos apribojimus įvedė respublikonų prezidentas Ronaldad Reaganas (Ronaldas Reiganas) 1984 metais.

Vėliau demokratų prezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) panaikintus suvaržymus vėl atnaujino jo įpėdinis respublikonas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas), o Barackas Obama (Barakas Obama) vėl juos atšaukė.

Tačiau D.Trumpo įsakas siekia dar toliau – jis yra taikomas visoms organizacijoms, gaunančioms finansavimą iš US Aid, ne tik prisidedančioms prie šeimos planavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS