Advokatė: M. Kalesnikava laikoma įtariamąja byloje dėl raginimų užgrobti valdžią | Diena.lt

ADVOKATĖ: M. KALESNIKAVA LAIKOMA ĮTARIAMĄJA BYLOJE DĖL RAGINIMŲ UŽGROBTI VALDŽIĄ

Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos narė Maryja Kalesnikava laikoma įtariamąja baudžiamojoje byloje dėl viešų raginimų nuversti šalies valdžią, portalui tut.by trečiadienį pranešė jos advokatė Liudmila Kazak.

„Maryja Kalesnikava turi įtariamosios statusą baudžiamojoje byloje“, – nurodė portalas.

L. Kazak sakė, kad Baltarusijos prokuratūra leido suimti M. Kalesnikavą.

„Prokuroras sankcionavo jos areštą baudžiamojoje byloje. Šiuo metu ji yra įtariamoji, jai turi būti pareikšti kaltinimai per 10 parų arba ji turi būti paleista“, – nurodė advokatė.

Kiek anksčiau teisininkei pavyko susitikti su savo kliente tardymo izoliatoriuje, kur ši dabar laikoma.

L. Kazak sakė, kad ketvirtadienį M. Kalesnikavos gynyba teismui apskųs prokuroro sprendimą leisti suimti opozicionierę. Šį skundą teismas turėtų išnagrinėti per kelias dienas.

Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį M. Kalesnikavos atžvilgiu iškelta byla, numato nuo dvejų iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Bylą tiria Tyrimų komitetas.

Pirmadienį tapo neįmanoma susisiekti su Koordinacinės tarybos prezidiumo nare M. Kalesnikava, atstovu spaudai Antonu Radniankovu ir vykdomuoju sekretoriumi Ivanu Kravcovu.

Antradienį valstybinė naujienų agentūra BelTA pranešė, kad M. Kalesnikava buvo sulaikyta jai mėginant neteisėtai kirsti Ukrainos sieną.

Baltarusijos pasieniečiai patvirtino M. Kalesnikavos sulaikymo faktą, taip pat pranešė, kad A. Radniankovui ir I. Kravcovui pavyko kirsti Ukrainos sieną.

Valdžia jėga norėjo išvežti M. Kalesnikavą iš Baltarusijos, pareiškė I. Kravcovas.

„Visų pirma juos domino galimybė išvežti Maryją Kalesnikavą į užsienį. Jie tai paaiškino būtinybe deeskaluoti, jų nuomone, situaciją šalyje. Vienas iš pasiūlytų variantų buvo, kad mes trise savo asmeniniu automobiliu kirstume sieną“, – antradienį per spaudos konferenciją Kijeve pasakojo I. Kravcovas.

I. Kravcovas ir A. Radniankovas tvirtina, kad atsidūrė Ukrainoje ne savo valia, kaip anksčiau teigė baltarusių sienos apsaugos tarnyba.

Baltarusijoje jau mėnesį vyksta protestai prieš rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų rezultatus. Jų laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994-ųjų šalį valdantis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Per demonstracijas buvo sulaikyta jau daugiau nei 7 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Patupės kaliūzėj, gal įgaus proto tas vištgaidis...

Opa

Per mitingus prisišnekejo kokiai 10čiai metu.

Čiubaka

nu jo, patys vežė prie sienos, kad paskui sulaikyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS