M. Pompeo: JAV ir JK toliau priešinsis „Rusijos agresijai“ | Diena.lt

M. POMPEO: JAV IR JK TOLIAU PRIEŠINSIS „RUSIJOS AGRESIJAI“

  • 3

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) trečiadienį pareiškė, kad Vašingtonas ir Londonas pasirengę drauge duoti atkirtį Rusijos nedraugiškiems veiksmams.

„Mūsų valstybės vieningu frontu pasisako už pasipriešinimą Rusijos agresyviems veiksmams. Mes kartu patraukėme Rusiją atsakomybėn už pernai Solsberyje įvykdytą (buvusio Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio) apnuodijimą“, – per Londone vykusią spaudos konferenciją kalbėjo amerikiečių diplomatijos vadovas.

„Mes ir toliau drauge trikdysime Rusijos žvalgybinio tinklo priešišką veiklą ir saugosime mūsų žmones nuo visų Rusijos agresijos formų“, – pabrėžė jis.

Valstybės sekretorius šiuo metu vieši Jungtinėje Karalystėje.

Praėjusių metų kovo 4-ąją buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas S. Skripalis ir suaugusi jo duktė Julija buvo rasti be sąmonės ant parko suoliuko pietiniame Anglijos mieste Solsberyje. Britų tyrėjai nustatė, kad jiedu buvo apnuodyti Sovietų Sąjungoje pagaminta itin toksiška nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Londono išvadas vėliau patvirtino Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) komisija.

Britanijos vyriausybė teigia, kad už šią ataką „beveik neabejotinai“ atsakinga Maskva. Reaguodami į šiuos įvykius, Londonas ir virtinė jo sąjungininkų išsiuntė beveik 140 rusų diplomatų.

Rusija jai metamus kaltinimus kategoriškai neigia ir tvirtina, kad 2017 metais sunaikino visus savo cheminius ginklus, stebint OPCW ekspertams.

Gairės: Mike Pompeo, JAV, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sitas

/zydelis/ ir blokuoja N.Venskienes isteisinima nes palaiko pidarus......

pumpejus

sika ir sako kad jo sudas kvepia!

Haris

Belieka palinkėti sėkmės rūkant žoles.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS