Maistas Rusijoje sausį-liepą brango 10,6 proc., ES – pigo | Diena.lt

MAISTAS RUSIJOJE SAUSĮ-LIEPĄ BRANGO 10,6 PROC., ES – PIGO

  • 2

Rusijos paskelbtas embargas vakarietiškiems maisto produktams atsigręžė prieš ją pačią – maistas Rusijoje šiemet pabrango daugiau nei dešimtadaliu, tuo tarpu Europos Sąjungoje (ES) – nežymiai atpigo.

Rusijos nacionalinės statistikos žinybos „Rosstat“ duomenimis, maisto produktai Rusijoje per septynis šių metų mėnesius pabrango 10,6 proc., ES – atpigo 0,1 procento.

Sparčiausiai Rusijoje sausį-liepą brango vaisiai – 25,4 proc. (ES – 5,4 proc.), žuvų ir kitų jų gėrybių produktai – 17,8 proc. (kainos nepakito), cukrus ir saldumynai – 16,3 proc. (0,6 proc.), riebalai – 13,2 proc. (1,7 proc.), duona ir pyrago gaminiai, kruopos – 11,6 proc. (kainos nepakito).

Mėsos ir jos gaminių kainos padidėjo 7,0 proc. (sumažėjo 0,9 proc.), vaisių – išaugo 5,9 proc. (krito 0,3 proc.), pieno produktų ir kiaušinių – - ūgtelėjo 4,1 proc. (smuko 2,3 proc.).

2014-aisiais maistas Rusijoje brango 16,7 proc., ES – pigo 1,0 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

magnolija

taip iseina, kad lietuvoj maistas pigo?ka pasakytu apie tai lietuvos zmones?jankiu propoganda ir daugiau nieko,informacinis karas pries tauta...

Kęstas Br.

Pats laikas ruoštis sunkiai žiemai. Kinijos ekonomikos lėtėjimas turi neigiamos įtakos Vokietijai, kuri dideliais kiekiais į Kiniją eksportuoja gamybos priemones. Kadangi būtent Vokietija yra pagrindinė lietuviškos kilmės prekių rinka, tai Lietuvai irgi greitai bus šakės. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS