Maltos referendumas pratęsė išimtį pavasarinei paukščių medžioklei | Diena.lt

MALTOS REFERENDUMAS PRATĘSĖ IŠIMTĮ PAVASARINEI PAUKŠČIŲ MEDŽIOKLEI

  • 0

Viduržemio jūros Maltos saloje medžiotojai laimėjo referendumą, leidusį jiems pratęsti pavasarinę migruojančių paukščių medžioklę – šimtmečių senumo tradiciją, kuri draudžiama likusioje Europos Sąjungoje (ES).

Šeštadienį vykusį referendumą inicijavo aplinkosaugininkai, norėję nutraukti ES išimtį, leidžiančią medžiotojams 20 dienų tarp balandžio ir gegužės šaudyti purplelius ir putpeles. Minimu metu šie paukščiai po žiemojimo Afrikoje skrenda į šiaurę perėti jauniklių.

Medžiotojus rėmęs Maltos ministras pirmininkas Josephas Muscatas (Džozefas Muskatas) sekmadienį sakė, kad jie surinko maždaug 51 proc. balsų. Jis įspėjo, kad bus griežtai laikomasi medžioklės įstatymų ir kad visi juos pažeidusieji bus baudžiami.

Medžioklės kritikai pripažino pralaimėję ir teigė, kad toliau dirbs aplinkosaugos labui.

Malta yra vienintelė ES šalis, leidžianti pavasarį medžioti purplelius ir putpeles, kai šie paukščiai skrenda į šiaurę perėti.

Aplinkosaugininkai tvirtina, kad pavasarinės medžioklės sezonas, vykstantis dar prieš tai, kai paukščiai išperi jauniklius, kelia grėsmę šioms paukščių rūšims.

Tačiau medžiotojai reikalavo toliau taikyti ES išimtį, dėl kurios buvo susiderėta prieš 10 metų, kai Maltai stojo į šį bloką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS