Malyje liepą suimti 46 Dramblio Kaulo Kranto kariai, sulaukę malonės, grįžo namo | Diena.lt

MALYJE LIEPĄ SUIMTI 46 DRAMBLIO KAULO KRANTO KARIAI, SULAUKĘ MALONĖS, GRĮŽO NAMO

Malyje liepą suimti 46 Dramblio Kaulo Kranto kariai vėlai šeštadienį, praėjus dienai po to, kai kaimyninės šalies chuntos lyderis jiems suteikė malonę, grįžo namo, pranešė oro uoste buvęs naujienų agentūros AFP reporteris.

Kariai, dėl kurių sulaikymo tarp kaimyninių šalių kilo aštrus diplomatinis ginčas, buvo sulaikyti 2022-ųjų liepos 10-ąją po atvykimo į Malio sostinę Bamaką.

Malis juos pavadino samdiniais, ketinusiais nuversti kariškių vadovaujamą šalies vyriausybę, tačiau Dramblio Kaulo Krantas ir Jungtinės Tautos aiškino, kad kariai į Malį buvo nusiųsti kaip JT taikos palaikymo misijos Vokietijos kontingento pastiprinimas.

Gruodžio 30-ąją šie 46 kariai buvo nuteisti 20 metų kalėti. Tuo tarpu trys moterys, kurios buvo tarp iš pradžių suimtų 49 karių ir kurios buvo išlaisvintos rugsėjį, buvo už akių nuteistos mirties bausme.

Visi jie buvo nuteisti už „išpuolį ir sąmokslą prieš vyriausybę“ ir už siekį pakenkti valstybės saugumui, gruodžio pabaigoje pareiškė valstybės prokuroras Ladji Sara (Ladžis Sara).

Penktadienį Malio chuntos lyderis pulkininkas Assimi Goita (Asimis Goita) visiems 49 kariams suteikė malonę.

Šeštadienį į Dramblio Kaulo Kranto ekonominės sostinės Abidžano oro uostą atvyko likusieji 46 asmenys.

Lėktuvui nusileidus 23 val. 40 min. vietos (1 val. 40 min. sekmadienį Lietuvos) laiku, uniformuoti kariai vienas po kito išlipo iš lėktuvo, kiekvienas nešinas maža Dramblio Kaulo Kranto vėliavėle.

Juos pasveikino prezidentas Alassane'as Ouattara (Alasanas Vatara), o po to kariškiai įžengė į oro uoste esantį prezidento paviljoną, kur jų laukė šeimos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS