Maskva įspėja didinsianti muitus, jeigu Kijevas pasirašys partnerystės sutartį su ES | Diena.lt

MASKVA ĮSPĖJA DIDINSIANTI MUITUS, JEIGU KIJEVAS PASIRAŠYS PARTNERYSTĖS SUTARTĮ SU ES

Rusijos ekonomikos ministras pirmadienį perspėjo Ukrainą, kad Maskva padidins muitus iš tos šalies įvežamoms prekėms, jeigu Kijevas pasirašys sutartį su Europos Sąjunga (ES).

„Sakomе Ukrainai: jūs turite teisę elgtis savaip“, – ministras Aleksejus Uliukajevas sakė duodamas interviu Vokietijos verslo dienraščiui „Handelsblatt“ apie tokią sutartį.

„Tačiau tuomet būsime priversti padidinti importo muitus“, – pridūrė jis.

Rusija šiuo metu yra viena iš svarbiausių Ukrainos eksporto rinkų.

Pasak A.Uliukajevo, Ukraina priklauso Maskvos dominuojamai Nepriklausomų Valstybių Sandraugai (NVS), kurioje galioja laisvosios prekybos režimas, todėl Rusiją užplūstų neapmokestinamos prekės iš ES, jeigu Kijevas pasirašytų asociacijos sutartį su Bendrija.

Ankstesnės Ukrainos vyriausybės atsisakymas pasirašyti tokią sutartį su ES prieš tris mėnesius išprovokavo audringus proeuropietiškos opozicijos protestus ir kruvinus susirėmimus, galiausiai nulėmusius prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimą.

A.Uliukajevas atmetė galimybę, kad pasirašiusi asociacijos sutartį su ES Ukraina galėtų išlikti svarbia Rusijos prekybos partnere.

„Viena nesuderinama su kita“, – sakė ministras ir pridūrė, kad Maskva pasisako už „trišales derybas tarp Rusijos, ES ir Ukrainos“ šiuo klausimu.

A.Uliukajevas taip sakė, kad tolesnės Rusijos paskolos Ukrainai priklausys nuo būsimos šios šalies vyriausybės sudėties.

„Pirmiausia mums reikia žinoti, kas bus vyriausybėje, kokios programos ji laikysis ir kas bus ministras pirmininkas“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

rusija

visuomet grasino visiems ir grasins toliau, tik, ar jai pačiai tai išeis į naudą. Bėga respublikos iš jos prieglobsčio ir bėgs toliau, palauksim, kaip ruskių ekonomika nubildės, tada galės kelti muitus ar ką tik norės. Greičiausiai jam teks bėgti su visais turtais į Kiniją.

kaimynai

melaciai.pagarba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS