Maskva kreipėsi į Interpolą, prašydama nustatyti įtariamojo CŽA agento buvimo vietą | Diena.lt

MASKVA KREIPĖSI Į INTERPOLĄ, PRAŠYDAMA NUSTATYTI ĮTARIAMOJO CŽA AGENTO BUVIMO VIETĄ

  • 3

Rusijos atstovai kreipėsi į tarptautinę policijos organizaciją Interpolą, prašydami nustatyti, kur šiuo metu yra žmogus, kuris, kaip pranešė JAV žiniasklaida, buvo CŽA agentas ir, dirbdamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijoje, šnipinėjo JAV.

Maskva išsiuntė prašymą patvirtinti, ar šis asmuo šiuo metu yra JAV, ketvirtadienį sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. Jos komentarą citavo naujienų agentūra TASS.

Amerikiečių žiniasklaida šią savaitę paskelbė, kad CŽA išvežė iš Rusijos daugelį metų informaciją apie Kremliaus veiklą teikusį šnipą. Paskelbta, kad Maskvą jis paliko 2017 metais dėl CŽA susirūpinimo jo saugumu.

„Po dvejų metų amerikiečių žiniasklaida svaidosi medžiaga apie tai, kad jis yra JAV teritorijoje. Ši medžiaga turi būti tikrinama pagal atitinkamas procedūras ir normas“, – teigė M. Zacharova.

Šią savaitę Kremliaus atstovai patvirtino, kad identifikuotas žmogus iš tiesų dirbo V. Putino administracijoje ir „prieš keletą metų buvo atleistas“.

„Jo pareigos nebuvo aukščiausio lygio“, – reporteriams sakė V. Putino atstovas Dimitrijus Peskovas. Rusijos pareigūnai teigė, kad buvęs žvalgybos atstovas V. Putinas linkęs konsultuotis tik su keliais patikimais aukščiausiojo lygio atstovais ir nepripažįsta skaitmeninės komunikacijos.

Rusijos laikraštis „Kommersant“ pranešė, kad šnipas buvo išgabentas iš Rusijos tada, kai su šeima išvažiavo atostogauti į Juodkalniją. Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad šeima galimai įsigijo namą saugomame rajone netoli Vašingtono.

CNN rašė, kad CŽA šaltinis jau daugiau nei 10 metų turėjo prieigą prie V. Putino nutarimų ir į JAV siuntė ant Rusijos vadovo stalo buvusių aukšto lygio dokumentų nuotraukas.

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, šnipas kelis kartus JAV žvalgybos darbuotojams patvirtino, kad Rusija kišosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

?

Nuotraukoje kgb-istas po plastinės operacijos pavirtes kremliaus atstove spaudai?

stirlicas

Visi CZA agentai sedi kremliuje ir dirba vadovaujami agento nr.1 chuilo,nes visos ju saskaitos vakaru bankuose,vilos ,vaikai,zmonos ir meiluzes ten pat.

Čiulpaj

zacharuška vovikui ! :-D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS