Maskva: labai tikėtina, kad JAV dislokuos raketų Europoje ir Azijoje | Diena.lt

MASKVA: LABAI TIKĖTINA, KAD JAV DISLOKUOS RAKETŲ EUROPOJE IR AZIJOJE

JAV, siekdamos padidinti įtampą, gali dislokuoti Europoje ir Azijoje raketų, anksčiau draustų svarbiu Šaltojo karo laikų susitarimu, pirmadienį pareiškė Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Yra pagrindo manyti, kad amerikiečių puolamosios priemonės, anksčiau buvusios uždraustos Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartimi, labai tikėtina, gali būti dislokuotos Azijos ir Ramiojo vandenyno regione bei Europoje, siekiant išprovokuoti įtampą“, – kalbėjo S. Šoigu per saugumo forumą Pekine.

„Toks sprendimas neišvengiamai ves prie ginklavimosi varžybų, konflikto potencialo augimo; padidės tikimybė, kad įvyks incidentų“, – perspėjo ministras.

Jis pabrėžė, jog „šalys, sutiksiančios dislokuoti savo teritorijoje vidutinio ir mažesnio nuotolio raketų, iš esmės taps Amerikos politikos įkaitėmis“.

„Rusija pasisako prieš tokį scenarijų“, – pareiškė S. Šoigu.

„Esame pasiruošę dialogui dėl regioninio stabilumo išsaugojimo, pasitikėjimo ir sąveikos priemonių vystymo kartu su visomis suinteresuotomis šalimis“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Edvinas

Tiek gyvenime prisidirbo kad net savo šešėlio bijo, kada jūs komunistai atsakysite už Sibiro trėmimus ir tautų genocidą.

Nagasaki

Vajeeee, kas dabar bus??? pas maskolius nebera laisvos vietos raketom, viskas jau "uzstabeliuota" trim eilem... :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS