Maskva: Rusija pateiks JAV konkrečių siūlymų ginklų kontrolės srityje | Diena.lt

MASKVA: RUSIJA PATEIKS JAV KONKREČIŲ SIŪLYMŲ GINKLŲ KONTROLĖS SRITYJE

  • 4

Rusija pasiūlys JAV konkrečių bendradarbiavimo krypčių ginklų kontrolės ir neplatinimo srityse per kitą savaitę Vienoje vyksiančias dvišales konsultacijas dėl strateginio stabilumo, šeštadienį pareiškė rusų užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Siūlysime amerikiečiams konkrečias kryptis, kuriomis galime ir turime dirbti, net nepaisydami to, kad JAV vis labiau įsibėgėja rinkimų kampanija“, – sakė jis naujienų agentūrai „Interfax“.

S. Riabkovas birželio 22–23 dienomis ruošiasi susitiks su JAV specialiuoju pasiuntiniu ginklų kontrolei Marshallu Billingsley (Maršalu Bilingsliu).

Rusų viceministras pažymėjo, kad artėjančio susitikimo darbotvarkė apims ne tik Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutarties, baigsiančios galioti kitų metų vasario 5 dieną, likimą.

„Joje yra visokio pobūdžio ir masto klausimų, įskaitant techninius ir konceptualius klausimus, susijusius su doktrina“, – pabrėžė jis. 

„Mes, be abejo, kritikuosime [JAV] Valstybės departamentą dėl jo tebededamų pastangų apkaltinti Rusiją pažeidžiant ar nevisiškai laikantis ginklų kontrolės bei masinio naikinimo ginklų neplatinimo sutarčių. Nemanome, kad ši kritika yra pagrįsta“, – pareiškė S. Riabkovas, pridūręs, kad „turime daug atsakomųjų pretenzijų“.

„Vis tik neturėtume nuolat telkti dėmesį į abipusius kaltinimus. Mums reikia rasti kelią į priekį“, – nurodė aukšto rango diplomatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

?

Manipuliacijos

Taigi

Amerikonams reikia patart, nes jie baigia išsišaudyt vieni kitus...

juokinga

pats tikrasis patarejas,juoko-darbs,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS