Maskvoje bus laidojamas Rusijos opozicionierius A. Navalnas | Diena.lt

MASKVOJE BUS LAIDOJAMAS RUSIJOS OPOZICIONIERIUS A. NAVALNAS

Penktadienį Maskvoje bus laidojamas Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas, miręs kalėjime prieš dvi savaites. Manoma, kad gedinčiuosius pasitiks gausus policijos būrys.

Pamaldos cerkvėje planuojamos 14 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku, laidotuvės numatytos dviem valandomis vėliau netoliese esančiose Borisovo kapinėse, ketvirtadienį paskelbė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.

Manoma, kad bus sutelktos didelės saugumo pajėgos, ir baiminamasi, kad uniformuoti pareigūnai neleis A. Navalno šalininkams patekti į cerkvę ir kapines. Tie, kurie Rusijoje viešai gedi A. Navalno, rizikuoja būti sulaikyti. Šimtai žmonių pastaruoju metu buvo sulaikyti už tai, kad padėjo gėlių pagerbdami opozicijos veikėją.

Apie 47 metų A. Navalno mirtį atokiame kalėjime už poliarinio rato buvo pranešta vasario 16 dieną. Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo režimo kritiką fiziškai susilpnino mėginimas jį nunuodyti 2020 m. ir nuolatinis laikymas kalėjimo karceryje. A. Navalno šalininkai ir daugelis tarptautinių stebėtojų įsitikinę, jog negali būti nė kalbos apie mirtį dėl „natūralių“ priežasčių, kaip parašyta mirties liudijime.

Opozicionieriaus našlė Julija Navalnaja, jo komanda ir piliečių teisių aktyvistai kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną politiko nužudymu. Anot A. Navalno motinos, Kremlius norėjo, kad jis būtų palaidotas slapta, bet ji tam pasipriešino.

Ketvirtadienį A. Navalno komanda paragino žmones dalyvauti pamaldose ir laidotuvėse, nepaisant policijos. Visi, kuriems A. Navalno politinė veikla ką nors reiškė, turėtų dalyvauti, sakė jo atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Taigi

"Ir garbino jie baimę, savo valdinių ir savo valdovų dievą, ir sukūrė gigantišką baimės kultą. Lydėjo juos baimė dieną ir naktį, rytą ir vakarą, dirbant ir miegant, mylint ir bučiuojantis, sekant ir išduodant, žudant ir nužudžius. Juos gąsdino gyvieji, kad gyvi ir mirusių lavonai nedavė ramybės…" //B.Brazdžionis//

ONTĖ

39 876 - tiek mūsų laukėm Volkovo kanalo, kuris pradėjo tiesioginę Navalno laidotuvių transliaciją. Prie bažnyčios, kur 14 val prasidės otpievanija, milžiniška eilė žmonių su gėlėmis. Nuo bažnyčios iki kapinių 28 min. pėstute. Į žemę - 16 valandą. Stebėsiu. Esu pensininkas, laiko turiu.

Dede

Va ir ta laisvoji jusu rusija.. visi ant tiek isvaduoti nuo laisves kad net mirusiam zmogui geliu padet ant kapo negali.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS