Maskvos teismas atmetė įkalinto Kremliaus kritiko V. Kara-Murzos apeliaciją | Diena.lt

MASKVOS TEISMAS ATMETĖ ĮKALINTO KREMLIAUS KRITIKO V. KARA-MURZOS APELIACIJĄ

  • 1

Rusijos teismas pirmadienį atmetė disidento Vladimiro Kara-Murzos apeliaciją dėl 25 metų laisvės atėmimo bausmės, skirtos už puolimo Ukrainoje kritiką.

Tai ilgiausia pastaraisiais metais Rusijos opozicijos veikėjams skirta bausmė. Vakarų šalys ją iš karto pasmerkė.

„Maskvos teismo balandžio 17 dienos nuosprendis paliekamas nepakeistas“, – pasak Rusijos valstybinių naujienų agentūrų pirmadienį pranešė teismas.

Maskvos teismas po už uždarų durų vykusio teismo posėdžio pripažino 41-erių metų vyrą kaltu dėl valstybės išdavystės, „melagingos“ informacijos apie Rusijos kariuomenę skleidimo ir ryšių su „nepageidaujama organizacija“.

V. Kara-Murza serga nervų liga polineuropatija, kuri, jo advokarų teigimu, išsivystė dėl dviejų bandymų jį apnuodyti 2015 ir 2017 metais.

Per pastaruosius metus, praleistus kardomajame kalinime, jo būklė labai pablogėjo, sakė advokatas.

V. Kara-Murza ne vienerius metus Jungtinėse Valstijose ir Europoje pasisakė už individualių sankcijų Rusijos pareigūnams priėmimą.

Balandį V. Kara-Murza, tardamas paskutinį žodį teismui, pareiškė, kad neatsižada jokių savo politinių pareiškimų, įskaitant pasisakymus prieš puolimą Ukrainoje.

„Aš ne tik nesigailiu dėl nieko – aš tuo didžiuojuosi“, – sakė jis.

Po nuosprendžio Jungtinės Valstijos pasmerkė Rusiją dėl „stiprėjančios represijų kampanijos“.

Dauguma oponentų arba pabėgo iš šalies, arba yra kalėjime, o tūkstančiai paprastų rusų buvo sulaikyti dėl protestų prieš konfliktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kai lot , tai buvo labai drąsus. O kai jau gavo kalėjimo, tai inkščia, maldauja pasigailėjimo. Tegul pasėdi suskis, galės pavaidinti, kaip Saakašvilis, dvesiantį...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS